Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:57 | 25/07/2024

25 de novembre. Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Eradicar la violència masclista és una prioritat per assolir una veritable igualtat de gènere

divendres 25 novembre 2016

El divendres, dia 25 de novembre, és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La violència masclista és l’expressió més greu i devastadora d’una cultura que destrueix vides i impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones. Malauradament, a la nostra societat, continua existint violència contra les dones.

Des de l'Ajuntament de Viladecavalls es treballa per prevenir, detectar i ajudar a les persones que es troben en aquesta situació i per implicar a dones i homes en la seva eradicació. La campanya del 25-N vol prevenir i sensibilitzar la ciutadania per tal d'abocar les generacions actuals i futures a viure en un món on les relacions entre uns i altres estiguin lliures de violència.

Aquesta problemàtica es treballa durant tot l'any.Al nostre municipi hi ha tot un seguit de serveis i de professionals que donen suport a les dones que pateixen aquesta situació de violència. La violència de gènere, a Viladecavalls, també s'aborda treballant la coeducació als centres educatius, una eina imprescindible per a eliminar les desigualtats de gènere.

 

Elaboració d’un protocol comarcal de violència envers les dones

El passat mes d’octubre es va reunir la comissió experta en violència de gènere creada des del Consell Comarcal del Vallès Occidental per continuar elaborant el protocol de violència masclista en l’àmbit comarcal. Una sessió en la qual van participar els Serveis Socials i Policia Local del municipi, i que va servir per analitzar i validar el circuit que aquests dos equips engeguen en cas de detecció de violència domèstica.

 

Telèfon d'atenció a les dones en situació de violència masclista

Amb la voluntat de combatre la violència masclista  i conscienciar a les veïnes i veïns del municipi que la igualtat entre dones i homes és un dels pilars fonamentals del benestar de la nostra societat, us recordem que dins el web de l’Ajuntament de  Viladecavalls, hi trobareu un enllaç permanent  al Pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica, un espai d'informació i recomanacions per a les possibles víctimes i facilitar-los alternatives per sortir del “cercle de la violència”.

Us recordem també l’existència de la línia 900 900 120 d’atenció a les dones en situació de violència. Es tracta d’un servei d’atenció permanent, confidencial i gratuït que funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.


Actes commemoratius sobre la violència de gènere

A Viladecavalls són moltes les entitats i associacions conscients d'aquesta discriminació,  per aquest motiu, el mateix dia 25 el Grup de Dones de Can Trias organitza un acte commemoratiu a les 18h a l’avinguda Terrassa de Can Trias, al qual tots hi esteu convidats.

Podeu consultar també l'agenda d'actes de commemoració del 25N 2016, organitzades conjuntament per les diferents entitats del territori, institucions i ajuntaments.

 

Manifest Institucional Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Finalment l’Ajuntament de Viladecavalls vol manifestar el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere, refermant una vegada més el rebuig cap aquesta, i ens adherim al manifest conjunt que es fa aquest any amb l’objectiu principal d’informar, sensibilitzar i donar suport a totes aquelles persones vulnerables amb risc i conscienciar la població d'aquesta xacra social.