Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:24 | 24/07/2024

27 persones contractades entre el 2014 i el 2016 a través d’11 plans d'ocupació municipals

El passat mes de desembre, l’Ajuntament de Viladecavalls, va incorporar 2 persones aturades a través dels Plans d’Ocupació Municipals (POM), mitjançant el Programa complementari de serveis socials bàsics, cohesió social i emergència energètica, que sumades a convocatòries anteriors, permeten arribar a un total de 27 contractacions entre gener del 2014 i desembre del 2016.

dimecres 11 gener 2017

Aquests llocs de treball no substitueixen d’altres, sinó que els complementen i en ocasions la contractació es combina amb formació professionalitzada.


Àmbits d'actuació

Els diversos àmbits d’actuació dels projectes dels POM han estat: foment de l’ocupació local (10 persones contractades), garantia de la cohesió social i serveis socials (5), suport de l’economia productiva local (2) i Programa Mix Treball i Formació (10). Aquestes incorporacions han permès a l’Ajuntament reforçar diversos serveis, amb llocs de treball administratiu, personal de brigada, treballadors socials, entre d’altres.

El tipus de contracte és d’obra i servei, jornada completa i duració de 6 o 12 mesos. Un cop finalitzats, en alguns casos, es realitza un acompanyament a la recerca de feina.

Els Plans d'Ocupació Municipals són un instrument que facilita la reactivació d'aquelles persones en situació d'atur, alhora que serveixen per dur a terme projectes d'interès col·lectiu. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament rep subvencions de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya, les quals contribueixen a rebaixar les taxes d'atur.

La voluntat de l’Ajuntament és continuar millorant, i fomentar l'ocupació i l'ocupabilitat dels veïns i veïnes del municipi.