Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:39 | 21/07/2024

29 d’abril Dia internacional de conscienciació envers el soroll.

Avui 29 d’abril se celebra el 20è Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll. Amb motiu d’aquesta data l'Ajuntament s'uneix a l'activitat Visc amb soroll? Organitzada per La Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) , que pretén realitzar mesures de soroll per tota la ciutat amb l'objectiu de fer visible i conscienciar sobre aquesta temàtica.

dimecres 29 abril 2015

La proposta és realitzar una jornada de mesuraments massius de soroll de tot tipus d’indrets i tipologies (parcs, jardins, zones de trànsit de cotxes, de trens, aeroports, zones urbanes, zones industrials...). No es tracta d’anar a buscar les situacions de conflicte i on hi ha nivells alts de soroll, sinó de familiaritzar a la població, sobre les metodologies de mesura, nivells, normativa existent o el significat i percepció de l’escala en dB.

Per realitzar mesuraments amb Smartphones, l’aplicació recomanada és NOISEWATCH, una app gratuïta desenvolupada per l’Agencia Europea de Medi Ambient.

Els mesuraments realitzats, a més d’entrar-los a l’app NOISEWATCH s’han de fer públics mitjançant Twitter, amb el HASHTAG #diasoroll o bé Whatsapp, al número de mòbil 637 347 598.

Les dades del mesurament que cal trametre són: municipi i carrer (o ubicació GPS), foto de l’indret (opcional) i nivell de soroll mesurat. Les dades entrades a NOISEWATCH pels usuaris, es geolocalitzen i es poden consultar en un visor.

 

Presentació el paisatge sonor de Viladecavalls

L’escola Rosella de Viladecavalls celebra cada any el Dia Internacional de Conscienciació vers el Soroll, enguany els alumnes de tercer realitzen un seguit d’activitats que culminaran aquesta tarda a les 16h a la Biblioteca Pere Calders amb la presentació del Paisatge Sonor de Viladecavalls