Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 23:35 | 12/07/2024

A Viladecavalls treballem per la digitalització del teixit comercial, la restauració i els serveis

A inicis del mes de Juliol de 2021 s’anunciava la posada en marxa a Viladecavalls del projecte “Activitat local i de serveis a persones i ciutadania”, dins del programa “Treball, Talent i Tecnologia”, subvencionat per la Diputació de Barcelona. L’objectiu del projecte és promoure la transformació digital per augmentar la competitivitat i l’ocupabilitat, especialment d’aquelles activitats de comerç, serveis i restauració que posin la mirada en la salut i la qualitat de vida, la sostenibilitat i l’oci i el turisme.

dimecres 19 gener 2022

Actualment s’ha finalitzat la primera fase de diagnosi inicial, on s’han pogut identificar els interessos envers la transformació digital, el nivell de coneixements i maduresa digital i la relació dels negocis envers les prioritats marcades en el projecte pel que fa a l’orientació de l’activitat.

S’han realitzat 53 enquestes a negocis de Viladecavalls que realitzen activitats lligades a activitats comercials, de restauració i serveis: bars, restaurants, botigues d’alimentació i altres, espais de bellesa, tallers mecànics...

D’aquestes enquestes, a més de poder determinar un grau de maduresa per a cada negoci en base a la seva percepció, hem pogut extreure unes dades de conjunt que ens dona una idea general de la situació.

També hem detectat com s’han adaptat els negocis a l’impacte de la COVID-19 per donar resposta a les necessitats de la ciutadania: el 60% han reflexionat sobre com adaptar la seva estratègia a noves demandes, han reforçat el servei a domicili o han incorporat l’ús d’eines de comunicació digital.

Una de les necessitats més destacada per part de teixit comercial és la de fer més difusió del negoci, sobretot mitjançant Internet (canals digitals).

El proper pas de l’Ajuntament de Viladecavalls en el marc del projecte iniciat, i a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental que executarà les actuacions, serà recolzar a un grup de negocis en l’aprofitament d’eines digitals per millorar el negoci. Aquesta fase es realitzarà de la mà d’una agent

de Capacitació i Dinamització Digital, la qual acompanyarà a aquests negocis durant uns mesos, realitzant assessoraments individuals que permetin conèixer més a fons el negoci i aporta’ls-hi solucions personalitzades a les seves necessitats i al seu potencial.

També es duran a terme accions formatives obertes a tots els negocis amb activitats econòmiques locals lligades al comerç, la restauració i els serveis, com pot ser el coneixement de diverses eines de difusió en l’àmbit digital.

Aquesta etapa es repetirà en els següents mesos per tal de donar resposta a altres negocis interessats en progressar cap a la digitalització.

La següent fase d’aquest programa Treball, Talent i Tecnologia es centrarà en treballar amb les persones de la Borsa de Treball que vulguin treballar en negocis de comerç, restauració o serveis i que tinguin mancances en temes de digitalització: eines informàtiques, comunicació on-line, ús d’aplicacions...

Si tens un negoci de comerç, restauració o servei a Viladecavalls i estàs interessat en progressar cap a la digitalització i encara no ens hem posat en contacte amb tu, t’animem a que ens facis arribar un correu electrònic a comerc@viladecavalls.cat amb l’assumpte “Programa TTT”, tot mostrant-nos el teu interès.