Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 16:53 | 12/07/2024

Actes per commemorar el 8M: Dia de la Dona

El pròxim 8 de març se celebra el Dia Internacional de les dones i des de l’Ajuntament de Viladecavalls, a través del Servei de Polítiques de Gènere, s’ha confeccionat un programa d’actes per commemorar aquest dia de reivindicació del feminisme i de denúncia del masclisme.

dimecres 03 març 2021

A continuació, podeu consultar els actes que es duran a terme a Viladecavalls durant tota la setmana, del dia 8 al 12 de març, sota el nom “Som dones”.

Activitats 8M “Som dones”

del 8 de març al 12 de març

Bossa Lila

Al llarg de tota la setmana, vine a buscar la teva bossa lila, a la biblioteca Pere Calders. Una bossa sorpresa amb llibres de préstec de temàtica lila, tant per infants com per a adults.

Documental 8M, dona i municipi

El dia 8M i al llarg de tota la setmana presentació del documental amb testimonis orals de 12 dones del municipi on es mostra l’evolució de la dona en les darreres dècades. Dones des dels 14 fins als 90 anys.

Fanzine creatiu: 8M. Art contra les violències masclistes.

Publicació d'obres artístiques, fetes per noies i nois del municipi. Si en vols un exemplar, pots passar a buscar-lo a partir del dia 10 de març a l'Altell, el Punt Jove de Viladecavalls (Pl. de la masia de Can Turu s/n), els dimecres i els divendres entre les 16:30 i les 20hs. També el podràs veure publicat a l'instagram del Punt Jove: @puntjoveviladecavalls

Dilluns 8 de març

Lectura del manifest

Hora: 12.00h

Lloc: Plaça de la Vila

Per llegir el manifest, cliqueu aquí (PDF)

Presentació Virtual del llibre “La memòria de l’Aigua” a càrrec de la seva autora Montse Barderi

Hora: 15.00h

Es realitzarà la connexió a través de l’instagram de la biblioteca Pere Calders

Dimarts 9 de març

Pintada d'un graffiti

Joves del municipi pintaran un graffiti en el marc del 8M, com a protesta i denúncia contra les violències masclistes.

Hora: 16.00h

Lloc: Plaça de la Masia de Can Turu

Dimecres 10 de març

Hora del conte: “Dones”, a càrrec de Gisela Llimona

Hora: 16.30h

Lloc: Plaça Coronel Busquets

Divendres 12 de març

Reconeixement a Joana Biarnés, primera dona fotoperiodista

Canvi de nom de la plaça de la font de Can Turu per Plaça Joana Biarnés i descoberta de la placa que presidirà la mateixa.

Hora: 12.00h

La imatge del cartell ha estat realitzada per l’Ariadna Sellarès Monté, una de les dues guanyadores del concurs en el qual el jovent del municipi podia presentar obres artístiques de denúncia contra les violències masclistes. A més, l'obra de la Sophia Lacerda Da Costa, també guanyadora del concurs, serà la que es pinti en el mural de la plaça de la Masia de Can Turu el dia 9 de març.