Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 13:19 | 22/07/2024

Activació de l'ALERTA del pla PROCICAT davant l'episodi de fort vent

Es preveu que el fenomen sigui especialment greu la matinada de dijous a divendres i matí de divendres amb ratxes màximes de 25m/s dijous i 35m/s divendres.

dijous 29 gener 2015

  • Es recomana la suspensió de les activitats a l’aire lliure, i el tancament de parcs i altres zones públiques, durant el període de màxima afectació
  • Es demana a la població extremar la prudència en la mobilitat en vehicle i a peu i en les activitats a l’aire lliure a les zones més afectades

 

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents, d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen que hi haurà vent molt intens a la major part del territori. Aquestes ventades seran especialment violentes durant la matinada de dijous a divendres i part del matí de divendres.

 

Protecció Civil remarca que d’acord a les previsions es tractaria d’un episodi especialment important amb possibilitat de danys i efectes greus en els períodes i zones abans indicats. Per tant, la població ha d’extremar la prudència en la mobilitat tant en vehicle com a peu, i limitar les activitats a l’aire lliure en les zones afectades davant la previsió d’incidències.

 

Durant la màxima intensitat del vent cal evitar realitzar activitats a l’aire lliure si no són segures, en especial a muntanya. Dins els nuclis urbans de les poblacions més afectades, cal recollir o lligar de forma segura tendals i retirar qualsevol element inestable situat a l’exterior a terrasses o similars, ja que poden precipitar-se i provocar un accident. Durant la màxima afectació del vent cal evitar situar-se a prop d'elements que puguin caure (murs, arbres, tancaments, bastides que es moguin, senyals, mobiliari urbà en alçada o altres similars). Aquestes mesures seran especialment necessàries a partir de la matinada del dijous a divendres i durant part del matí de divendres.

 

Telèfons d'emergència:

Policia local: 937 330 707 / 610 267 439

Emergències: 112