Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 13:14 | 19/07/2024

Ajornament d'impostos municipals i ajuts per als treballadors autònoms afectats econòmicament pel coronavirus COVID-19

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Viladecavalls, Cesca Berenguer, anuncia la mesura d’ajornament dels impostos municipals en la que actualment s’està treballant i en els propers dies es donarà la informació detallada.

dimarts 17 març 2020

Els autònoms també comptaran amb l’ajut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes (persona física), que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d’alta en activitats de les quals les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos. 

Aquest ajut compta amb un pressupost de 7,5 milions d’euros i preveu beneficiar d’unes 4.500 persones treballadores autònomes. 

Per accedir a aquest ajut cal complir amb els paràmetres que figuren al web: https://treball.gencat.cat/ca/ambits/autonom/ 

Aquesta decisió s’ha pres com a resposta urgent a les persones que configuren el Treball Autònom de Catalunya davant d’aquesta situació excepcional, que ha obligat a diferents autoritats governatives a actuar en el confinament i aïllament de persones i activitats. 

Aquest fet impacta directament, amb previsibles pèrdues econòmiques, en la prestació del servei de les persones treballadores autònomes, ja sigui per manca de possibilitat de la prestació professional personalment o pel tancament de l’espai on es duu a terme l’activitat professional. 

Tota la informació sobre l’ajut a persones autònomes, al telèfon 932285721 o al correu: treballautonom.tsf@gencat.cat o entreu a https://treball.gencat.cat/ca/ambits/autonom/ 

Es podran sol·licitar a partir de l’1 d’abril de 2020, per acreditar les pèrdues econòmiques cal esperar a final de mes.