Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 18:34 | 25/07/2024

Alerta INUNCAT

dilluns 07 juliol 2014

Durant la darrera hora un front actiu amb aparat elèctric i que ha anat deixant acumulacions importants ha afectat el litoral català. Aquest front pot afectar en breu l’Àrea Metropolitana de Barcelona i rodalies.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’ALERTA del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les precipitacions que s’estan produint i les incidències que se’n poden derivar.

Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsitpel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
 
Si conduïu amb pluja extremeu les precaucions, modereu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Tingueu en compte els consells de conducció amb condicions meteorològiques adverses del Servei Català de Trànsit.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada.
 
Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estan nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte. Comproveu també que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions