Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 23:20 | 12/07/2024

Aturem la discriminació a la ciutadania i arreu!

En els darrers dies, l’Ajuntament ha dut a terme diverses accions comunicatives de conscienciació social i denúncia de la discriminació que pateix el col·lectiu LGTBIQ+, com ara: publicacions continuades a les xarxes socials i al web municipal, la col·locació d’una pancarta amb el lema de la campanya a la plaça de la Vila, la lectura del manifest durant la celebració del Ple Municipal de juny i compartint la cançó “Ara” de la compositora i cantant, Míriam Aguado, veïna de Viladecavalls, o les recomanacions culturals de la Biblioteca Pere Calders en els canals de comunicació municipals.

dilluns 29 juny 2020

Tot seguit facilitem un llistat d’enllaços d’interès a entitats, serveis i recursos LGTBIQ+ amb la voluntat que continuem treballant junts per construir una societat cada vegada més justa, igualitària i solidària.

(cliqueu sobre el nom de l’entitat, servei o recurs per anar a la informació)

Entitats: 

Federació comunitària no governamental sense ànim de lucre dedicada a lluita per a la igualtat i drets del col·lectiu a tot el món.

Entitat què té com objectiu difondre, donar informació i conscienciar sobre l’asexualitat així com les diverses activitats que realitza i el perquè. També té un apartat de noticies i xarxes socials.

Projecte que s’encarrega de difondre i informar sobre la realitat intersexual en base a cinc objectius: informar, difondre i visibilitzar; espai d’ajuda i orientació per a persones intersex i les seves famílies; oferir un espai de trobada per aquestes persones; traducció dels articles al castellà i compartir-los; i prendre consciència de que la intersexualitat no és cap patologia.

Projecte que s’encarrega de difondre i informar sobre la realitat intersexual en base a cinc objectius: informar, difondre i visibilitzar; espai d’ajuda i orientació per a persones intersex i les seves famílies; oferir un espai de trobada per aquestes persones; traducció dels articles al castellà i compartir-los; i prendre consciència de que la intersexualitat no és cap patologia.

Centre associatiu sense ànim de lucre que té com objectiu la sociabilitat LGTBI. Ofereixen diferents serveis destacant el Servei d’informació, acollida i assessorament; Suport psicològic; Suport jurídic; Centre de documentació Armand de Fluvià; Grups diversos–Joves, Dones, Muntanya, etc- i activitats lúdiques vàries

Entitat de famílies de mares i pares lesbianes, gais, bisexuals i trans que lluita per l’equiparació dels drets i deures de les famílies LGTBI. Ofereixen espais de trobada; informació i assessorament; difusió i divulgació en fòrums i xerrades diverses; reivindicació de drets.

Entitat que agrupa pares i mares de fills i filles LGTBI i que ofereix: telèfon obert -656 433 624- de primera acollida; Espai d’acollida per a mares i pares, Grup d’ajuda mútua –reunions setmanals-; Trobades familiars –sortides d’àmbit lúdic-; Suport especialitzat.

Xarxa de solidaritat LGTBI, sorgida del propi col·lectiu, orientada a persones en situació de vulnerabilitat o dependència. Presten servei d’acollida, assessorament-acompanyament i formació per a professionals.

Entitat formada per educadors, estudiants i persones interessades a donar a conèixer la realitat dels adolescents gais i lesbianes a l’educació. Ofereixen xerrades per centres educatius reglats i no reglats i activitats formatives per a personal docent.

Entitat que promou la millora de la qualitat de vida de les persones homosexuals seropositives així com la sociabilitat i la no discriminació en els drets. Tenen Servei d’acollida i informació, Grup de Suport, Assessories –psicològica, jurídica i social-, informació i orientació laboral, prova ràpida VIH/sífilis i informació sobre drogodependències i infeccions de transmissió sexual.

L’entitat té com a objectiu principal dignificar i millorar la situació de les persones lesbianes, gais , bisexuals i trans a tots els àmbits de la societat: treball, oci, joventut, família, gent gran, cultura, política, etc … i molt especialment en l’educació, entenent aquesta com a eina transformadora d’una realitat que deixa de banda les persones LGTBI. Tenen espai de trobada, fan xerrades, accions de visibilitat i disposen d’un Espai de Salut Jove i editen la Revista gratuïta Colors.

ONG creada l’any 1987 i declarada d’utilitat pública i que treballa en l’àmbit de la promoció i els drets de la salut sexual. Ofereixen serveis de sensibilització i informació en sexualitat a la joventut al voltant de l’oci nocturn, tallers als Centres educatius i Centres de Justícia Juvenil. També tenen un Centre de Documentació i participen del projecte Quality Action, al voltant de propostes de col·laboració entre entitats que treballen sobre VIH de la Unió Europea.

Entitat sense ànim de lucre dedicada a la prevenció de VIH/SIDA i d’altres ITS des de l’any 1986. Treballen des de la salut sexual i per a la comunitat LGTBI i les treballadores sexuals. Ofereixen informació sobre VIH/SIDA i ITS, prova ràpida VIH/Sifilis, Projecte Educadors de Carrer –repartiment de tríptics sobre ITS als llocs d’ambient i de ligue, el projecte ProtegerSex (dones i homes trans treballadores sexuals), tallers d’educació afectiva-sexual al col·lectiu LGTBI, informació i atenció individualitzada, suport en la recerca de feina i col·laboració en investigació VIH/SIDA.

Ofereixen orientació i acollida, suport psicològic, cursos d’idiomes i formació a voluntariat (orientació/acollida i temes relatius bàsics sobre aspectes legals i salut).

Grup de dones lesbianes, bisexuals i pansexuals de Catalunya que treballen des de la perspectiva de gènere per a la transformació social.

Espai de trobada pers a persones trans i intersex i també pel seu entorn (famílies, amics i amigues, parelles) a la ciutat de Bcn. Realitzen xerrades, debats, cinefòrums, etc. Disposen d’un espai d’acollida per a persones que inicien la seva transició, el Grup de Famílies Trans i el Grup de suport Femme per a persones trans.

Organització d’activitats lúdiques: excursions, conferències, debats, vídeo-fòrums... Destacar el Servei d’Assessorament i acompanyament emocional.

Associació de la Comarca d’Osona formada per persones voluntàries que, principalment, porta a terme tallers i xerrades de sensibilització a centres educatius de la comarca.

Associació universitària que ofereix espai d’acollida,  trobada setmanal lúdics i de reflexió, teatre de l’oprimit i recerca bibliogràfica.

Associació sense ànim de lucre que té com a objectiu oferir un espai on gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals puguin desenvolupar una activitat esportiva de forma lliure i distesa. Tenen diferents seccions: atletisme, balls de saló, basquetbol, ciclisme, esquaix, esquí, futbol, natació, tennis taula, petanca, senderisme, vela, voleibol i activitats extra esportives.

Espai de trobada per a cristians/es gais i lesbianes que volen compartir les seves experiències, viure naturalment la seva fe i homosexualitat per tal de desenvolupar el seu creixement personal. La seva web disposa de notícies, enllaços, articles d’opinió, etc.

Associació que treballa per promoure al rendibilitat de les empreses del sector, potenciant Catalunya com a destinació turística LGTBI i oferint serveis jurídics als associats, borses de treball, traspassos de negoci, etc.

Bàsicament realitzen i donen informació i participen en activitats i jornades diverses LGTBI.

Disposen d’una Campanya per a la diversitat afectiva-sexual.

Entitat LGTBI que té el seu àmbit d’intervenció a nivell local –distribuïda per diferents municipis de la demarcació de Barcelona.

Associació de transsexuals,intersexuals i transgéneres de Catalunya

Asociación Trans* de Barcelona

Associació de families de menors transexuals

Comissió integrada per diverses entitats que organitza la manifestació i actes de 28 de juny de Barcelona, conjuntament amb la manifestació/actes descentralitzadación Trans* de Barcelona

Entitat local de la ciutat de Terrassa que ofereix un espai de trobada, realització d'activitats diverses i assessorament per denúncies per lgtbifòbia.

Entitat de Terres de l'Ebre creada l'any 2014 a partit de la primera manifestació per a l'alliberament lgtbi de 28 de juny.

Primera entitat lgtbi de la ciutat de Badalona sorgida l'any 2018 i que porta a terme, principalment, diferents activitats de sensibilització i visibilitat. Es reuneixen el primer dilluns de de cada mes al Casal de la Solidaritat de Can Pepus de la ciutat.

 

Administració Pública:

Oficina de les Dones i LGTBI

Campanya 28J, Oficina de les Dones i LGTBI. Diputació de Barcelona 

Xarxa de Televisions Locals. Capítols “Lliures i Iguals”. LGTBI

Oficina per la No-Discriminació. Direcció de Drets de Ciutadania i Diversitat. Ajuntament de Barcelona

Centre LGTBI de Barcelona. Ajuntament de Barcelona

Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals (LGBTI)

Xarxa de Serveis d'Atenció Integral (SAI). Generalitat de Catalunya

Servei d’atenció integral a la diversitat afectiva sexual i de gènere Ajuntament de Terrassa