Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 04:51 | 19/07/2024

Aturem la discriminació LGTBIQ+ en l’Esport i arreu!

En el marc de la campanya de sensibilització “Viladecavalls Diversa” impulsada per l'Ajuntament per conscienciar la ciutadania envers la lluita contra la LGTBIfòbia, amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGBT, que se celebra el pròxim 28 de juny, fem una crida per respectar les persones d’aquest col·lectiu en el món de l’esport i arreu.

dijous 25 juny 2020

Actualment, la normalització pública de la identitat de gènere o orientació sexual per parts dels i de les esportistes encara és un tema tabú. La nostra societat ha de treballar per crear un entorn amigable que alliberi la pressió sobre aquestes persones i puguin viure en llibertat i igualtat d’oportunitats, independentment de la seva condició sexual o la seva identitat de gènere. Aquesta és una feina que interpel·la a tothom, des del públic que assisteix als esdeveniments esportius, passant per les federacions i clubs esportius, així com a les administracions públiques.

Per a donar més visibilitat a aquesta problemàtica en l’esport, el 19 de febrer se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol.

Lluitar contra els actes que atemptin contra les llibertats i els drets tant col·lectius com individuals de les persones és un dels deures d’aquest ajuntament i fem una crida a tota la ciutadania perquè s’uneixi en aquesta defensa.