Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:34 | 25/07/2024

AVÍS INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat, manté l'avís del Pla especial d'emergències per risc d'inundacions INUNCAT.

dimecres 02 setembre 2015

Es demana que, fins que passi el front de pluges en les properes hores, es tingui especial cura en la conducció, ja que les pluges intenses es presenten en molts llocs acompanyades de fort vent.

Demà cal esperar, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, un nou front de pluges.

Protecció Civil de la Generalitat demana fer seguiment de l’evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir. Allunyeu-vos de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat. No travesseu rieres ni punts subterranis ni a peu ni amb vehicle, encara que sigui del tipus 4x4, perquè poden ser arrossegats amb facilitat amb poca alçada d’aigua i perquè es pot produir una crescuda sobtada del cabal, que posaria en perill la integritat de les persones i dels béns. Consells de Protecció Civil de la Generalitat en cas d'aiguats i inundacions.

En el cas que hi hagi tempesta amb aparat elèctric (llamps), cal evitar situar-se sota o a prop de torres de la llum, arbres solitaris i sortir de l’aigua si ens trobem a la platja. Llegiu els consells de Protecció Civil de la Generalitat:http://bit.ly/1evNH3E

Si encara no ha començat a descarregar a la zona on us trobeu, o bé si ja ha passat una forta tempesta, és important que reviseu i netegeu els embornals, desguassos i baixants que poden tenir pols, fulles seques o brutícia a les reixetes. Un tap de brutícia pot fer que s’inundi un aparcament soterrat, un pati o un terrat amb un xàfec intens.

El Servei Català de Trànsit recorda que la pluja augmenta el risc d’accident i cal extremar les precaucions a la carretera. Entre d’altres, s'ha de tenir en compte les següents recomanacions:

 

  • Augmentar la distància de seguretat per tenir més espai de frenada.
  • Reduir la velocitat en revolts i paviments empedrats, asfalt brillant i capes o bassals d'aigua, fang o fulles caigudes... Amb això evitem fenòmens com l'aiguaplaning.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei per no trobar-s'hi és moderar la velocitat.
  • Frenar amb suavitat i antelació per no bloquejar les rodes.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen. D’aquesta manera, al mateix temps, s’eixuga la humitat que puguin i tenir i es recupera la seva eficàcia.
  • En cas d'haver de travessar un bassal gran: circular amb primera, lentament i un cop passat comprovar l'eficàcia dels frens.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.