Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:53 | 25/07/2024

Campanya adopcions animals domèstics 2015

dimarts 13 gener 2015

L'Ajuntament de Viladecavalls inicia aquest 2015 una nova campanya d’adopció gratuïta d’animals domèstics recollits pel Servei Municipal de recollida, acollida i atenció d’animals perduts o abandonats a la via pública de Viladecavalls.

Tot i la bona acollida de les campanyes promogudes durant l’any passat, la problemàtica dels abandonaments continua sent una preocupant realitat.

Per aquest motiu, el Consistori perseverarà aquest nou any el projecte engegat el 2014 vers la tinença responsable d’animals, amb noves línies de treball  que fomentin la sensibilització vers aquesta problemàtica i vers els drets dels animals.

Les adopcions continuaran sent gratuïtes fins al proper 30 de juny de 2015. Els animals es lliuraran garantint les condicions higièniques i sanitàries, una tasca de la qual s’encarrega el Centre d’acollida Help Guau.

Les adopcions s’han de formalitzar a HELPGUAU (Carretera Òrrius s/n d’Argentona), o bé trucant al telèfon 93 756 11 14. També podeu consultar el web de l’entitat www.helpguau.com.

Abans d'adoptar, l'Ajuntament de Viladecavalls vol recordar que un animal és un ésser viu, i no un objecte del qual es pot deslliurar en qualsevol moment.  Es tracta d’una responsabilitat que ningú obliga a adquirir i que  produirà unes obligacions com ara cobrir les seves necessitats alimentàries, sanitàries i higièniques, amb els costos que això comporta.

Paral·lelament l’Ajuntament de Viladecavalls ha obtingut un estalvi del 35%,  respecte a l’any 2013, del total de la partida pressupostària destinada a l’atenció d’animals de companyia. Aquest estalvi ha estat possible fruit de la bona gestió dels serveis tècnics de l’Ajuntament, que van rescindir el contracte amb l’anterior empresa, aconseguint un de nou per una valor fins a un 50% més econòmic que l’anterior.

Optimitzar la gestió del Servei Municipal de recollida, acollida i atenció d’animals perduts, i promoure les adopcions com a fórmula per millorar la qualitat de vida dels animals recollits a la via pública ha estat i continuarà sent una de les apostes de l’Equip de Govern, que gràcies a aquestes iniciatives ha aconseguit, en menys de dos anys,  disminuir considerablement el nombre d’animals en custòdia del servei municipal.