Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 21:33 | 13/07/2024

Campanya de sensibilització i conscienciació sobre la NETEJA i MANTENIMENT de PARCEL·LES, TANQUES i PISCINES

dilluns 18 maig 2020

Amb el lema: La teva acció millora el nostre poble, cuida’l!, l’Ajuntament de Viladecavalls engega la campanya de sensibilització i conscienciació sobre la neteja i manteniment de parcel·les, tanques i piscines. L’objectiu és recordar als propietaris de finques i parcel·les, la necessitat i obligació de mantenir l’espai net i en condicions optimes de seguretat, salubritat i civisme.

Accions requerides:

MANTENIMENT DE NETEJA DE LA FINCA

El terreny ha d’estar tancat. Aclarir la vegetació per prevenció d'incendis i retirar les escombraries.

Els arbres han d’estar esporgats fins 1/3 d’alçada i la vegetació ha de ser discontinua. (De forma general: Distància entre arbres 6-8 m. Distància entre arbustos 3-5 m).

⚠ Evitem el risc d’incendis i també altres problemes de salubritat i higiene.

MANTENIMENT DE LES TANQUES VEGETALS

La vegetació no pot envair la via pública impedint el pas de vianants ni tapant els senyals de trànsit.

MANTENIMENT DE PISCINES

L'aigua ha d'estar neta per evitar males olors i la proliferació d'algues i insectes. 

⚠ Evitem la propagació del mosquit tigre.

Les tanques vegetals s’han de mantenir en bones condicions durant tot l’any, per assegurar l’efectivitat, els propietaris han de mantenir netes les seves finques, solars i piscines durant tot l'any i, especialment, abans de l'estiu. No fer-ho pot comportar sancions.

☝ Fins a 2 m3 de poda podeu fer servir el servei de recollida concertada de poda trucant al telèfon 900 264 272 en horari de 9 a 15h. de dilluns a divendres o a la Deixalleria. Si es genera molta quantitat, cal gestió privada.

Més informació dels tràmits a: https://tramits.viladecavalls.cat/OAC

Mentre continuï vigent l'estat d'alarma per la COVID-19, no estan permesos els desplaçaments a segones residències. Es recorda la possibilitat d’efectuar el servei de neteja amb una empresa professional. Segons el punt 7 de l'annex del Real Decret-Llei 10/2020, de 29 de març es considera activitat essencial la prevenció d'incendis, que inclou treballs de desbrossada i podes. Cal assegurar-se que l'empresa estigui autoritzada i que compleixi les mesures pertinents.

Per tal d’arribar al públic objectiu de la campanya s’han editat flyers informatius i s’enviaran cartes informatives als propietaris de les finques, solars i habitatges amb piscina.

Per descarregar el fulletó informatiu, cliqueu aquí