Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 07:02 | 15/07/2024

Cap de setmana de tradició, gastronomia i solidaritat

La Fira Artesanal de Santa Llúcia de Viladecavalls ha tingut lloc el cap de setmana del 16 i 17 de desembre amb una àmplia varietat d'activitats per a tots els gustos.

dilluns 18 desembre 2017

El Nadal ha arribat a Viladecavalls amb la V Fira Artesanal de Santa Llúcia, aplegant centenars de veïns i veïnes en el nucli urbà del municipi que van gaudir d'una fira tradicional amb articles d'artesania, objectes de regal i altres productes relacionats amb aquestes dates nadalenques.

 

Un ós polar autòmata es rascava la panxa en una de les paradetes de la fira Parada amb articles de Nadal

En aquesta edició, la Fira de Santa Llúcia es va complementar amb la Fira Gastronòmica de Sant Martí i les activitats ajornades el passat mes de novembre, arran de la situació política de Catalunya.

Aperitiu popular de la Gent Gran Mostra d'oficis, el ferrer

Un exitós Aperitiu Popular de la Gent Gran, expositors que oferien productes agroalimentaris de proximitat, una granja d'animals, els tradicionals tastos guiats de Sant Martí i la degustació del porc "a la flama", no hi van faltar. Com tampoc hi va faltar la gimcana "jo sóc de poble", que en la seva quarta edició va aplegar famílies i amics que van haver de superar diverses proves d'habilitat ambientades en el món rural, o la música, tan present a la nostra vila, amb les actuacions del cor de pares i adults i l'orquestra de clarinets de l'Escola de Música Municipal Pau Casals, el festival Horsetown que va acollir la presentació de l'espectacle del grup local Síndrome de Sherwood i posteriors sessions dels dj's Iban Sanchez i Sendo o l'orquestra Chocolat que va amenitzar el dinar de diumenge.

Xedabé, el grup guanyador de la gimcana "Jo sóc de poble" Actuació de l'EMM Pau Casals: Coral de pares i adults i orquestra de clarinets

A més, els visitants es van trobar amb moltes sorpreses, com ara el ramat d'oques que voltaven pel centre de la vila, amb una sorprenent disciplina envers les ordres del seu pastor, un comboi d'ases que passejaven als més petits per la fira o la visita de La Grossa, de la Loteria de Catalunya, que es va fotografiar amb el públic que se li apropava el diumenge al matí.

Ramat d'oques La Grossa de Cap d'Any a Viladecavalls

La solidaritat també va fer acte de presència a Viladecavalls, ja que l'Ajuntament va habilitar diverses opcions perquè el públic pogués col·laborar amb La Marató de TV3 amb els tiquets de la rostida del porc, com també els ingressos dels embotits que es van posar a la venda, els tiquets de la rifa d'una panera de productes que van aportar els firaires, o l'urna situada en el Punt d'Informació per recollir altres aportacions voluntàries dels visitants. En total s'han recaptat 800 euros que es donarà íntegrament a la campanya de La Marató 2017, enfocada en les malalties infeccioses.

Rostida del porc "a la flama" Degustació del porc

Les activitats d'aquest complet cap de setmana a la vila van finalitzar amb una nova projecció del documental de memòria històrica de Viladecavalls, "Mirar enrere", que a més es va poder adquirir en format DVD per a les persones que volguessin endur-se a casa aquest recull audiovisual de vivències i records del municipi.

L'urna per recaptar donatius per a La Marató de TV3

Des de l'Ajuntament de Viladecavalls volem agrair el treball i dedicació de totes les persones voluntàries, treballadors municipals, firaires i empreses, així com als visitants per haver escollit el nostre municipi per passar el cap de setmana i la solidaritat demostrada per la causa de la campanya de La Marató d'enguany.