Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:35 | 23/07/2024

Cesca Berenguer assisteix al primer Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental del nou mandat 2015-2019, marcat per la crisi dels refugiats

Dimecres 16 de setembre, l'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer va assistir a la reunió entre representants dels municipis de la comarca al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

divendres 18 setembre 2015

En la seva primera sessió el consell ha abordat com a tema principal l’acolliment dels refugiats víctimes dels conflictes armats a la Mediterrània. La primera mesura acordada pel conjunt de representants municipals ha estat coordinar una actuació conjunta per tal de poder planificar l’acollida de refugiats garantint les màximes condicions possibles. Per aquest motiu una Comissió tècnica serà l’encarregada de crear un Pla Comarcal d’Acollida que identifiqui les necessitats dels refugiats així com la disponibilitat i el mapa de recursos de cada municipi. 

A la trobada, que també ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Sant Cugat en qualitat de Presidenta de la Diputació de Barcelona, Berenguer ha destacat la importància de desenvolupar aquest Pla d’acollida de forma conjunta i sumant esforços, per tal de poder oferir les màximes garanties a les persones refugiades. També ha afegit el paper fonamental de la ciutadania, la qual “ja ens ha  transmès la seva sensibilitat vers aquesta causa i la seva voluntat de col·laborar”. 

Finalment el Consell d’alcaldes i alcaldesses va aprovar adherir-se a la “Moció de Suport a l’acollida de la població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània”, impulsada pel Fons Català de Cooperació i les entitats municipalistes FMC i ACM. Una moció que la Junta de Portaveus extraordinària celebrada a Viladecavalls el passat 9 de setembre espera aprovar en el pròxim plenari del dia 24 de setembre.