Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 14:48 | 14/07/2024

Cesca Berenguer demana agilitzar els tràmits de retorn del Pla Interdepartamental de la Renda Mínima al Consell Comarcal del Vallès Occidental

dilluns 29 setembre 2014

El passat dijous 25 de setembre, l'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer va assistir a la reunió entre representants dels municipis de la comarca i la consellera de Benestar i Família, Neus Munté al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La trobada es va fonamentar en quatre línies prioritàries relatives als serveis d'atenció a les persones centrant-se en la renda mínima d'inserció, les beques menjador, la pobresa infantil i l'accés i manteniment a l'habitatge.

A la reunió també hi va assistir la Secretaria General del Departament de Benestar i Família, Dolors Rusinés, així com la consellera comarcal, Anna Maria Martínez, presidenta de la Comissió Informativa de Benestar Social i Infància i les vicepresidentes de l’ens comarcal, Olga Olivé i Mercè Rodó.

Durant la reunió de treball els representants del Vallès Occidental han abordar diferents qüestions que els ajuntaments estan treballant, “moltes vegades més enllà de les seves competències”, tal com ha assegurat la presidenta del Consell Comarcal i diferents alcaldes i alcaldesses. La consellera Munté ha afirmat que és “conscient de l’esforç dels municipis” i ha garantit que es treballarà de “manera coordinada”.

Cesca Berenguer va expressar la preocupació per les persones que "acabant un pla d’ocupació específic per a beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció, se’ls dilata en el temps el retorn al Pla Interdepartamental de la Renda Mínima, un cop acabat el pla d’ocupació". Passat dos dies, l'Alcaldessa va rebre un comunicat del Consell Comarcal informant-la que aquest problema s'havia resolt per què el Pla Interdepartamental de la Renda Mínima estava estructurat de tal manera que, a la seva finalització, el beneficiari de l'ajut s'acollia novament i de forma immediatament a la RMI.

Per altre banda, l'Alcaldessa va exposar el conflicte que genera una de les condicions "Sine qua non" que és que el sol·licitant de l'ajut estigui al corrent de les seves obligacions amb Hisenda sent molt provable que, trobant-se en aquesta situació de precarietat, aquesta condició no es pugui garantir i per tant, no es pugui acollir a les prestacions socials.

Aquesta trobada és resultat de la petició que van fer de forma unànime els alcaldes i alcaldesses de la comarca. El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental va expressar la preocupació pels temes relatius a benestar social i família i van coincidir que, en aquests moments, l’atenció a les persones és una prioritat per part de totes les administracions i s’ha de poder donar resposta conjunta a les necessitats de la ciutadania.

Des de l'Ajuntament de Viladecavalls es continuarà treballant de manera coordinada amb la resta de municipis de la comarca per tal d'oferir una atenció a les persones, defensant els seus drets fonamentals, amb uns serveis ajustats a les necessitats actuals.