Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:13 | 16/07/2024

Cicle de webinars sobre eficiència i transició energètica: “Crisi climàtica, com afrontar la transició energètica a la nostra llar?”

L’Ajuntament de Viladecavalls organitza un cicle de formacions, en format seminari web (webinar), per informar la ciutadania sobre els recursos que tenim al nostre abast per fer front a la transició energètica davant la crisi climàtica en la qual ens trobem.

dijous 25 març 2021

A les tres xerrades es parlarà sobre la nova convocatòria de subvencions per rehabilitació energètica d’edificis, de les instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, de com optimitzar la factura elèctrica i conèixer les noves tarifes, com accedir a les dades del comptador intel·ligent i estalviar energia.

Aquest mes d’abril s’iniciarà el cicle de xerrades “Crisi climàtica, com afrontar la transició energètica a la nostra llar?”, a càrrec del gestor climàtic municipal, Josep Maria Ortiz.

La primera xerrada, que es durà a terme el 7 d’abril, tractarà sobre la nova convocatòria d’ajudes dotada en 45 milions d’euros, per a la rehabilitació energètica d’edificis existents.

La segona, programada pel 21 d’abril, tractarà sobre el nou Reial Decret 244/2019, que regula l’autoconsum fotovoltaic d’energia elèctrica, que en simplifica la tramitació i afavoreix l’estalvi econòmic a l’hora de realitzar una instal·lació fotovoltaica. El públic assistent podrà conèixer aquest nou marc regulador, així com les diferents opcions per instal·lar plaques fotovoltaiques a la nostra llar i les bonificacions fiscals en l’IBI i en l’ICIO.

El cicle clourà amb la xerrada del 5 de maig, en la qual es parlarà sobre com optimitzar la factura elèctrica, conèixer les noves tarifes aplicades a partir d’aquest abril, i com assolir l’estalvi energètic a la llar. Així, per exemple, s’ensenyarà a interpretar una factura i a optimitzar la contractació del servei, a accedir a les dades on-line del nostre comptador elèctric intel·ligent, a més de mostrar altres accions destinades a reduir el consum d’energia a la llar.

L’horari de les jornades serà a les 19.00 h, amb una durada de 40 minuts, amb un torn obert a preguntes. L’enllaç dels diferents seminaris web es compartirà en els pròxims dies pels canals municipals.