Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 15:55 | 18/07/2024

Ciutadania i empreses, es beneficien del Programa 30 PLUS al municipi

Tres empreses i sis persones en situació d’atur del municipi han pogut participar d’aquest programa

dijous 13 juliol 2023

El Programa 30 PLUS 2022-2023 que es dirigeix principalment a persones majors de 45 anys en situació d'atur de llarga durada i que s’impulsa en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha permès la contractació indefinida de sis persones residents a la nostra població en la seva darrera edició. Per fer-ho possible, en aquesta ocasió han participat del programa tres empreses de Viladecavalls (Improtec, Zima Klima i Detergencia y Textil Química) oferint contractes a un total de set persones, entre les quals es troben les sis residents al municipi. En l'àmbit comarcal, més de 40 empreses han participat en aquesta iniciativa, contractant un total de 50 persones.

El Programa 30 PLUS té com a objectiu principal facilitar la inserció laboral de persones majors de 30 anys en situació d'atur, amb un enfocament especial en aquelles que superen els 45 anys i fa més d'un any que no gaudeixen d'un lloc de treball. Mitjançant aquest programa, s'ofereixen recursos, formació i competències per ajudar-les a trobar feina en empreses de la comarca. Prèviament a la seva incorporació laboral, els participants han realitzat una acció formativa de 20 hores per millorar la seva adaptació al lloc de treball.

Les empreses participants en aquest programa han rebut una subvenció econòmica, equivalent al salari mínim professional durant els mesos de contracte i proporcional a la jornada laboral realitzada, establint un mínim de 6 i un màxim de 9 mesos de contracte per una jornada mínima de 20 hores setmanals. Així, la quantia màxima d’ajut a les empreses podia arribar a un import de 10.421,28€  corresponent a 9 mesos de contracte i jornada completa de 40 hores setmanals. El Programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal.