Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:22 | 21/07/2024

Civisme i tinença d'animals de companyia

La ciutadania de Viladecavalls és amant dels animals, malgrat tot, els excrements de gossos en la via pública és una queixa constant dels veïns i les veïnes del municipi, a més d'un problema de salubritat i d'incivisme que l'Ajuntament vol eradicar.

dijous 20 agost 2015

A Viladecavalls convivim persones amb diferents necessitats que s'han de poder satisfer sense crear molèsties als altres.

Un animal no és un objecte, ni una joguina. Fan molta companyia i aporten aspectes positius, però són éssers vius i tenen uns drets que cal respectar. Per tant, generen unes obligacions que s'han de poder afrontar:

  • Els gossos, gats i fures han d’estar identificats amb xip.
  • Se’ls ha de mantenir en condicions adients d’higiene i salut, i donar-los aliment i aigua suficient. No es poden allotjar de forma permanent a balcons, terrasses o vehicles, i no se’ls pot mantenir lligats la major part del dia.
  • Cal evitar que es produeixi qualsevol tipus de molèstia al veïnat per olors, soroll, insectes, etc.


El bon ús de l'espai públic, el respecte al descans, la cura del mobiliari urbà i dels espais comuns, la col·laboració en la neteja dels carrers i l’entorn, el respecte als altres... El civisme i la convivència són cosa de tots, tots en som responsables.