Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:43 | 24/07/2024

Com s'ha de procedir davant la detecció d'un niu o exemplar de vespa asiàtica?

La vespa asiàtica és una espècie exòtica invasora segons el Real Decret 630/2013, de 2 d’agost, pel que es regula el Catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores, que ha anat incrementant la seva presència al nostre municipi en els darrers anys.

dimecres 13 maig 2020

En cas detectar un possible niu o exemplar de vespa asiàtica cal seguir un procediment específic depenent si la localització és en una finca privada o en l’espai públic.

  • Si el niu o l’exemplar es troba a la finca de la persona que l’ha detectat, es recomana que aquesta contracti els serveis d’una empresa especialitzada.
  • Si el niu o exemplar és a l’espai públic, en una ubicació que pugui afectar a llocs de pública concurrència o en espais amb població sensible, com ara els infants, la persona que l’hagi detectat ha d’avisar l’Ajuntament.

Aquest procediment d’actuació es fonamenta en la “Estrategia de gestión, control y posible erradicación del avispón asiático o avispa negra (Vespa velutina ssp. Nigrithorax) en España” del Ministerio para la transición ecológica y el reto demográfico” i el “Protocol d’actuacions dels danys causats per la vespa asiàtica (Vespa velutina) envers l’apicultura, la biodiversitat i els riscos sobre la salut de les persones” del Departament de territori i sostenibilitat.