Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 23:35 | 15/07/2024

Comença el curs escolar 2021-22 a Viladecavalls

Aquest matí de dilluns 13, s’han iniciat les classes, amb il·lusió i normalitat, a les escoles municipals, Rosella, Roc Blanc i a l’Institut de Viladecavalls.

dilluns 13 setembre 2021

El curs serà 100% presencial amb grups estables organitzats. Es mantenen les principals mesures de seguretat contra la Covid, la majoria vigents el curs passat, com ara els grups bombolla i l’ús de la mascareta a partir dels sis anys. Al web de la Generalitat de Catalunya es poden consultar totes les novetats, cliqueu aquí  

L'Escola Municipal de Música Pau Casals, també inicia aquesta setmana la seva activitat, i els més petits, van començar la llar d’infants el passat 6 de setembre. 

Des de l’Ajuntament de Viladecavalls s’ha treballat intensament per adaptar i millorar les instal·lacions escolars, i com cada any, s’ha facilitat un reforç del servei d’autobús per l'entrada i sortida a l’institut.

Durant les vacances escolars d’estiu, l’Ajuntament ha pintat el mobiliari exterior, els patis, els espais comuns i els passadissos a les escoles Rosella i Roc Blanc, com també s’han realitzat treballs de pintura en aules de les llars d’infants municipals i el manteniment del mobiliari. Així mateix, s’ha realitzat la neteja de tots els canals i reixes de recollida d'aigües de l’escola Roc Blanc i s’han pintat tres aules amb instal·lació de suro i col·locació de paviment de parquet a una aula d’educació infantil del centre escolar. També s'han realitzat treballs de millora de l'accés a l'aparcament de l'IES Viladecavalls.

Pel que fa a l’eficiència energètica dels centres educatius, a partir d’aquest curs escolar, l’escola Rosella i l’Escola Municipal de Música Pau Casals obtindran calefacció provinent d’una caldera de biomassa instal·lada dins un mòdul prefabricat, .al costat de l’aparcament del carrer Pau Claris, annex a una sitja de combustible estella amb una capacitat de 53m3, el que permetrà una autonomia d’unes 3 setmanes en plena temporada d’hivern.

L’energia tèrmica anual prevista que subministrarà serà de 341.000 kWh, el que equival a un consum d’unes 94,6 tones d’estella forestal de pi. Les emissions de CO2 anuals evitades seran de 64,5 tones de C02, equivalent al consum anual mig de calefacció de 30 llars.

Continuant en l’àmbit de la millora de l’eficiència energètica a Viladecavalls, l’Ajuntament ha instal·lat plaques fotovoltaiques a la Biblioteca Pere Calders que permetrà abastir-se d’energia renovable, en el marc del “Pla d’Acció per l’Energia Sostenible del municipi de Viladecavalls” (PAES). Aquesta actuació s’ha dut a terme amb una subvenció sol·licitada a la Diputació de Barcelona.

Galeria d'Imatges

MantenimentEscoles (16).png
MantenimentEscoles (17).png
MicrosoftTeams-image (23).png
MantenimentEscoles (2).png
MicrosoftTeams-image (22).png
MicrosoftTeams-image (26).png
caldera-biomassa.jpg
c33512e0-21fa-42a6-9643-287aa958750b.jpeg
MicrosoftTeams-image (80).png
MicrosoftTeams-image (33).png