Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:23 | 25/07/2024

Completada la tercera fase de la incorporació de tecnologia LED a l’enllumenat públic

El treball dut a terme permet reduir la despesa elèctrica del municipi en un 75 % respecte a l’enllumenat del qual disposàvem abans del 2023

divendres 05 juliol 2024

Al llarg dels darrers dies ha quedat completada la tercera fase del treball que es desenvolupa al nostre municipi per a l’aplicació de tecnologia LED a l’enllumenat públic i que ha suposat, en aquest cas, la millora dels quadres elèctrics. En concret s’ha actuat sobre 25 d’aquests quadres que requerien millores elèctriques i s’ha instal·lat un sistema de telegestió. Els nous quadres donen continuïtat als que ja es van instal·lar l’any passat coincidint amb el treball de substitució de més de 1.200 lluminàries que han passat a incorporar tecnologia LED.

Gràcies a aquesta transició cap a un sistema d’il·luminació més eficient, el nostre municipi aconsegueix un estalvi energètic al voltant del 75% respecte del consum previ amb l’ús de tecnologia VSAP. La inversió en aquesta instal·lació ha estat de 142.000 € i ha estat possible gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona, en el marc del Programa Renovables 2030.

Aquest treball se suma al conjunt d’actuacions municipals del programa Viladecavalls Clima impulsat des de l’Ajuntament amb l’objectiu d’assolir una reducció del 55% de les emissions del CO₂ l’any 2030.