Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:42 | 16/07/2024

Completat el desplegament de les noves càmeres de seguretat

Pròximament, entraran en funcionament els 33 nous dispositius que s’han sumat als que ja estaven instal·lats

dimecres 03 abril 2024

Viladecavalls ha doblat el nombre de càmeres de seguretat amb les quals disposa, un cop han quedat instal·lades les 33 noves que al llarg de les passades setmanes s’han sumat a les 32 amb les quals ja disposava la nostra població, arribant d’aquesta manera a tots els barris i nuclis. En aquests moments es treballa en la tramitació dels permisos corresponents per tal que es puguin posar en servei. En tot cas, ja s’ha ofert la corresponent formació als agents de la Policia que les faran servir en el seu dia a dia.

Aquesta xarxa de càmeres permet fer una vigilància continuada de diferents zones, millorar la percepció de seguretat i disposar d’elements de prova de fets delictius que es puguin produir.

Els usos de les càmeres

Pel que fa a les càmeres instal·lades, 36 estan destinades a la seguretat ciutadana, permetent fer tant una vigilància preventiva com el seguiment d’incidències que es puguin produir a les zones on es troben. Els dispositius tenen visió nocturna; un sistema de detecció intel·ligent i d’alerta d’incidències, i una resolució que permet identificar rostres i matrícules de vehicles a 200 metres de distància. Les imatges enregistrades s’emmagatzemaran durant 30 dies i podran ser utilitzades com a prova en cas necessari. Pel que fa a les 29 càmeres restants es destinen al control del trànsit, ja que són dispositius que permeten tant llegir matrícules com enregistrar-ne l’entorn.

Pròximament, està previst que s’instal·lin càmeres al nou consultori i a l’aparcament del carrer Orenetes.

La inversió en aquest sistema ha estat de 335.291 euros en l’adquisició i en el suport i manteniment per a quatre anys de les càmeres de vigilància, una xifra que se suma als 46.280 euros invertits entre els anys 2017 i 2021.