Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 13:18 | 22/07/2024

Constituïdes les 3 cooperatives de les classes de 5è de l'Escola Rosella

dimarts 03 març 2020

Les tres classes de 5è de l'Escola Rosella que participen en el programa de Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE) van registrar ahir dimecres 26 de febrer les seves respectives cooperatives a l'Oficina de Registre de l'Ajuntament de Viladecavalls.

L'Escola Rosella torna a participar en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament de Viladecavalls i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. El programa fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant el curs, tots els alumnes d’una aula s’encarreguen de constituir, gestionar i tancar una cooperativa.

Aquest procés, tutelat pels seus professors, inclou els tràmits de creació de l’empresa, l’elecció d’un producte, el disseny d’una imatge corporativa, la difusió i comunicació, la producció i venda en un mercat local, l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social i l’avaluació de la feina feta. Tot plegat es fa en un context creatiu i lúdic, prioritzant l’aprenentatge transversal i el contacte de l’escola amb el seu entorn.

Els joves emprenedors s'han reunit a la sala de Plens de l'ajuntament on l'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, junt amb els regidors de Promoció Econòmica, Jesús Porres i d'Educació, Marc González, han animat els infants a gaudir del projecte, impregnar-se dels valors que motiven aquest programa i expressar el suport del Consistori davant qualsevol dubte que se'ls hi pugui generar.

Després, els equips directius de les tres classes de 5è han tramitat la constitució de les seves respectives cooperatives a l'Oficina de Registre on el personal municipal els ha guiat en tot el procés. Així, la classe de 5è A ha registrat la seva cooperativa sota el nom de "Hover guay", la de 5è B porta per nom "Subcoop" i la de 5è C "Titurí".