Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 07:34 | 23/07/2024

Acord de Junts per Viladecavalls (CiU), FEM Viladecavalls i PSC pel dret a l'habitatge

Els grups de Junts per Viladecavalls (CiU), FEM Viladecavalls i PSC han signat l'acord per l'aprovació del pressupost municipal 2019, orientat de manera destacable en la planificació i implementació de polítiques que garanteixin l'habitatge al municipi.

dimarts 30 desembre 1969

Les línies d'actuació en l'àmbit de l'habitatge seran una de les prioritats del pressupost municipal per aquest 2019 amb 5 objectius principals acordats:


Incrementar el parc públic d'habitatge

S'incorpora una partida pressupostària d'1.500.000 euros per a l'adquisició d'habitatge i la posterior comercialització com a habitatge de lloguer assequible i una altra partida específica per a l'elaboració d'un estudi de la situació actual de l'habitatge i dels solars buits de Viladecavalls. D'igual manera, durant el 2019 s’estudiarà la possibilitat d'incorporar a les ordenances municipals l'obligatorietat de dedicar un percentatge a habitatge públic en totes les promocions de nova construcció.

 

Atendre les persones en procés de pèrdua de l'habitatge i a les que no poden accedir a un habitatge digne

Durant l’any 2019 es procedirà a la rehabilitació d’un primer habitatge per a situacions d’emergència social i es reforçarà l’assessorament i intermediació hipotecària amb la corresponent difusió d'aquest reforç per tal que la ciutadania disposi de la informació del servei.

 

Reforçar la mediació i els ajuts al pagament del lloguer

Aquesta tasca es durà a terme des dels Serveis Socials municipals i amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Occidental per facilitar l'accés i el manteniment de l'habitatge.

 

Desenvolupar una política activa de rehabilitació que potenciï els entorns més vulnerables

S'incorporarà una partida pressupostària específica per a la rehabilitació d'habitatges per a persones amb pocs recursos al Pressupost Municipal de 2019.

 

Finalment, els grups municipals han acordat instar el Parlament i el Congrés a la regulació del mercat de lloguer per evitar la problemàtica dels preus abusius del mercat d'habitatge actual.

 

Demà dimarts 12 de març es durà a terme una sessió extraordinària de Ple, a les 20.00 hores, en la qual es presentarà el Pressupost Municipal 2019.