Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 18:17 | 14/07/2024

Viladecavalls reivindica el paper de la dona amb una desena d'activitats per a tots els públics

L'Ajuntament de Viladecavalls ha organitzat, conjuntament amb la Biblioteca Pere Calders, el Grup de Dones de Can Trias i veïnes del municipi, un seguit d'activitats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra anualment el dia 8 de març per reivindicar el paper de la dona en l'àmbit laboral i a la societat en general.

dimarts 05 març 2019

La primera activitat es durà a terme demà dimecres 6 de març, a les 16.00 hores, al Centre Cívic Paco Cano, amb un cafè-tertúlia a càrrec de la psicòloga Maria Pérez, organitzat pel Grup de Dones de Can Trias. El dijous 7 de març es presentarà l'exposició de fotografia "Les dones i la natura" de la Bruna Avellaneda, veïna i artista local, a la biblioteca i  romandrà fins al 21 de març, i del 22 de març al 14 d'abril al Centre Cívic Paco Cano.

El tradicional Sopar de la Dona, organitzat pel Grup de Dones de Can Trias amb el suport de l'Ajuntament de Viladecavalls, es durà a terme el divendres 8 de març, a les 21.00 hores, a l'Hotel Don Cándido de Terrassa. L'endemà a les 11.30 hores, a la biblioteca Pere Calders, s'ha preparat un esmorzar familiar en el qual la mestra i veïna de Viladecavalls, Miriam Armengol, ens presentarà el seu conte "La Carlota no vol ser una princesa". En finalitzar l'activitat s'obsequiarà els infants amb un conte.

El divendres 15 de març, la biblioteca acollirà la presentació del llibre "Dones úniques: relats de dones d'aquí que no podràs oblidar" a càrrec de l'autora del llibre, Montse Barderi.

El taller de la Diputació de Barcelona “Recuperant el nostre poder” clourà els actes emmarcats en el Dia de la Dona, el 21 de març al Centre Cívic Paco Cano a les 17.00 hores.

D'igual manera, des de l'Ajuntament de Viladecavalls s'han elaborat diverses campanyes d'Igualtat amb la instal·lació del símbol de la dona a l'ajuntament, la biblioteca i el centre cívic Paco Cano, la campanya de conscienciació "La Història en femení", que consta de la col·locació de diversos roll-up als centres educatius amb cites de dones cèlebres i la penjada d'uns cartells arreu del municipi amb el missatge "No callis, truca" i una fotografia cedida per l'autora, Bruna Avellaneda, per facilitar el telèfon de contacte a les persones que estiguin patint violència de gènere.

En l'àmbit institucional, el Ple de la Corporació va dur a terme la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona en la passada sessió plenària de febrer.

Des de l'Ajuntament de Viladecavalls continuarem treballant per reivindicar la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, tant en el món laboral com a la societat en general.