Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 04:48 | 19/07/2024

COVID-19: Els estrangers amb TIE ja es poden donar d’alta a l’idCAT Mòbil des de casa

Les persones que disposen de la Targeta d’Identitat d’Estranger (TIE) ja poden demanar idCAT Mòbil per realitzar tràmits telemàticament. Fins ara, només podien sol·licitar l’alta telemàticament aquest sistema d’identificació les persones que tenen Document Nacional d’Identitat (DNI).

dimarts 14 abril 2020

Amb aquesta modificació les persones estrangeres que disposin de TIE podran identificar-se amb idCAT Mòbil i tramitar les sol·licituds i els ajuts que ofereix la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments perquè la major part d’aquests tràmits es poden fer amb idCAT Mòbil. Excepcionalment, es permet fer l’alta a l’idCAT Mòbil amb un carnet DNI o TIE que caducava a partir de la data del 14 de març (inclosa).

Aquesta mesura s’ha pres d’acord amb el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19, que en la disposició addicional quarta, prorroga un any la vigència del DNI que caducaven a partir del 14 de març de 2020 (data inclosa).

Dona’t d’alta. L’idCAT Mòbil té molts avantatges:

  • Permet identificar-vos des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador
  • No cal recordar cap contrasenya ni PIN
  • No requereix la instal·lació de cap classe de programari
  • És un sistema segur i no caduca pel transcurs del temps
  • És gratuït