Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 04:34 | 23/04/2025

Criar en xarxa a Viladecavalls: un projecte que acompanya les famílies en la primera infància

El municipi disposa d’un recurs educatiu que ofereix suport emocional, activitats i orientació per a famílies amb infants de 0 a 3 anys
Imatge de recurs d'un espai de lleure infantil amb adults a càrrec
Imatge de recurs d'un espai de lleure infantil amb adults a càrrec

dimarts 25 març 2025

En divendres alternatius,  al CAP de Can Trias i al Consultori Mèdic,  s’obren espais pensats per acompanyar les famílies en la criança durant la primera infància. Es tracta d’un recurs educatiu innovador destinat a famílies amb infants de 0 a 3 anys, que ofereix suport, espais d’intercanvi i una xarxa de confiança per créixer plegats. 

Descobrir el món i crear vincles 

El recurs és un espai segur on descobrir el món, establir vincles i satisfer les necessitats bàsiques dels més petits, a través de metodologies adaptades a la seva etapa vital: jocs de descobriment, activitats d’experimentació, expressió corporal i artística, i psicomotricitat. 

Per a les famílies, és una oportunitat per compartir experiències, rebre orientació en la criança i enfortir els vincles emocionals amb els seus infants i amb la comunitat. S’ofereixen espais tant individuals com grupals, amb l’acompanyament de professionals que ajuden a connectar amb serveis i recursos disponibles. 

On i quan? 

Les sessions es fan els divendres de 10.30 a 12.00 h, alternant entre el CAP Can Tries i el consultori municipal del centre. Totes les famílies del municipi hi són benvingudes, amb especial atenció a aquelles que busquen referents i suport en els primers anys de vida dels seus infants. 

Per resoldre dubtes o demanar informació, s’ha habilitat un telèfon d’atenció directa amb les persones tècniques del servei: 682874795 

En un moment on la criança pot esdevenir un repte solitari, aquest recurs comunitari recorda que educar un infant és també una tasca col·lectiva. I que començar bé vol dir, sobretot, començar acompanyats. 

 

 

Objectius de desenvolupament sostenible