Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 23:42 | 15/07/2024

Crida per constituir el Consell Municipal de la Infància

L’Ajuntament de Viladecavalls està treballant en la creació del Consell Municipal de la Infància que s’ha de constituir entre d’altres, per sis infants de 5è i 6è de primària, quatre nens i nenes escolaritzats en centres educatius vilacavallencs i dos més que han d’estar empadronats al municipi, però escolaritzats en centres d’altres poblacions.

dijous 04 febrer 2021

L’ajuntament ja ha establert els contactes amb les escoles per a cobrir les places dels nens i nenes escolaritzats a Viladecavalls i ara cal cercar els altres dos infants per completar el consell. Per aquest motiu, fem una crida a la ciutadania per participar en la constitució del Consell Municipal de la Infància contactant amb el Servei de Joventut. 

 

Necessitat: dos infants de 5è i 6è empadronats a Viladecavalls i escolaritzats fora del municipi 

Inscripcions: joventut@viladecavalls.cat 

Termini: fins al 20 de febrer de 2021 

 

 

Quin és l’objectiu del Consell Municipal de la Infància? 

L' objectiu de la  creació del Consell Municipal de la Infància és millorar la qualitat democràtica en la presa de decisions, tot establint mecanismes de participació política i social de la ciutadania i amb la ciutadania. Cal fomentar la participació inclusiva i accessible per a tothom, sense distinció per motius de gènere, orientació sexual, origen, edat, pertinença cultural, creences i capacitats. I, alhora, adaptar la normativa local amb la finalitat de potenciar el diàleg, la proximitat, la transparència i la corresponsabilitat amb la societat. Tanmateix, per assolir els objectius del Consell Municipal de la Infància s’hauran d’establir les funcions d’aquest òrgan i que garanteixi així la participació dels nens i nenes de Viladecavalls en aquells assumptes que, des dels òrgans corporatius, es consideri necessari sotmetre en matèria de participació, promoció, atenció i protecció a la infància.