Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 12:25 | 16/07/2024

Crida per una tinença responsable i cívica de les mascotes en les àrees d’esbarjo per a gossos

Procurar espais públics perquè les persones que tenen gos puguin gaudir amb tranquil·litat de les sortides amb els seus animals és una necessitat que l’Ajuntament ha cobert amb la construcció de les recents zones d’esbarjo per a gossos de Sant Miquel de Guanteres —habilitat el maig de 2019— i del nucli urbà —recentment obert el mes de juliol d’enguany.

dijous 23 juliol 2020

Aquestes zones d’esbarjo compten amb els elements necessaris perquè la ciutadania en pugui fer ús d’una manera còmode, segura i responsable: tancament perimetral de l’àrea, instal·lació de punts d’aigua, mobiliari urbà i papereres per dipositar les bosses amb els residus generats durant l’estada a l’equipament, entre d’altres.

Les persones que fan ús de l’àrea d’esbarjo tenen l’obligació de recollir les defecacions de la seva mascota per respecte als seus veïns i veïnes, i per civisme. Així, tothom pot gaudir de l’espai en les mateixes condicions higièniques. La col·laboració de la ciutadania és clau per poder mantenir uns equipaments adequats i continuar oferint serveis gratuïts en l’àmbit de la tinença d’animals de companyia. Per exemple, prescindint de les taxes censals, que sí que existeix en altres municipis.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament fem una crida per la tinença responsable i cívica dels animals de companyia, tant en les zones d’esbarjo per a gossos com a la resta de l’espai públic, pel benestar i la salut dels veïns i veïnes de Viladecavalls i per uns equipaments i serveis municipals de qualitat.