Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 19:15 | 23/07/2024

Crònica del ple de març del 2018

El passat dia 21 es va celebrar la sessió plenària del mes de març amb l'assistència de tots els regidors i regidores del Consistori. El Ple s'hauria d'haver celebrat el dia 29, últim dijous del mes, però aquest es va avançar al dimecres 21 de març. Un avançament de la data prevista que va ser aprovat per unanimitat en el ple de febrer.

dimecres 28 març 2018

Abans d'iniciar formalment la sessió, l'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, va informar els assistents del primer premi rebut en la categoria de municipis de 5.001 a 20.000 habitants en els Reconeixements Administració Oberta que lliurà el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) aquell mateix dia al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). A continuació, la sessió va obrir amb l'aprovació de l'acta del ple anterior.

 

S'amplia el servei de recollida de residus municipals i neteja viària

Tot seguit, es va passar al següent punt en el qual es va aprovar el plec de clàusules i inici de l'expedient de contractació per la prestació del servei de neteja viària i recollida de residus municipals mitjançant procediment obert, amb els vots a favor de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Ciutadans, Acord per Viladecavalls i l'abstenció de FEM Viladecavalls. Aquesta ampliació del servei tindrà un cost de 4.205.662,57 euros, iva exclòs.  

El portaveu de Ciutadans, Carlos Méndez, va recalcar que és una de les partides pressupostàries amb un dels imports més elevats i va felicitar la bona feina realitzada pels tècnics municipals a l'hora de redactar aquest plec de clàusules. A la felicitació s'hi van sumar la resta de portaveus dels grups municipals.

La portaveu d'Acord per Viladecavalls, Maria José Rodríguez, va celebrar aquest treball realitzat i va apuntar la necessitat de treballar pel canvi de sistema de recollida selectiva pel sistema de porta a porta. Un apunt que va ser recolzat pel portaveu de FEM Viladecavalls, Carles Rodríguez, i que va afegir que municipis com el de Matadepera o Vacarisses ja funcionen amb aquest sistema de recollida porta a porta i obtenen un 90% de recollida selectiva enfront del 43% actualment a Viladecavalls. En aquest sentit, Carles Rodríguez va expressar que ara era el moment d'aquest canvi de sistema i per aquest motiu el seu grup municipal s'abstindria en la votació.

La portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Glòria Ullés, va expressar la seva congratulació pel plec de clàusules administratives i tècniques d'aquest servei i va dir que ara es disposa de la informació que permet ser més eficients i portar un control del servei.

L'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, va explicar que els tècnics no recomanaven fer un canvi de sistema de recollida de residus perquè podria ser econòmicament arriscat però es proposa estudiar amb rigor la viabilitat de canviar a la recollida de residus porta a porta en els pròxims anys.

 

Novetats en les bases de subvencions de suport a l'escolaritat

En el tercer punt, el ple va aprovar per unanimitat les bases que regeixen la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva pel suport a l'escolaritat del curs 2018-2019.

El portaveu de FEM Viladecavalls, Carles Rodríguez, va agrair que l'Equip de Govern hagués incorporat en aquestes bases les propostes realitzades pel seu grup municipal en les quals es proposava puntuar de manera separada les famílies nombroses de les monoparentals.

Altres canvis respecte a anteriors redaccions de les bases de suport a l'escolaritat són l'obtenció de 0,5 punts per a les persones que siguin aturades de llarga durada i l'avançament de la convocatòria previ a les vacances d'estiu per agilitzar les resolucions d'aquests ajuts.

Tot seguit, en el quart punt de la sessió es va donar compte dels decrets d'alcaldia des del 146 fins al 249 des del 14 de febrer fins al 14 de març i a continuació es va passar al darrer punt de precs i preguntes.

 

Precs i preguntes dels grups municipals

En primer lloc, el portaveu de Ciutadans, Carlos Méndez, va preguntar per què s'han deixat de publicar les respostes a les preguntes formulades pels grups municipals al ple i per què no es va informar pels canals de comunicació municipals que hi havia la sessió de ple de març.

La portaveu d'Acord per Viladecavalls va demanar informació referent a la indemnització per expropiació de terrenys municipals en relació a les obres del IV Cinturó, com ara la quantia de la indemnització, quin termini hi ha per presentar recurs i si l'Ajuntament va presentar cap recurs al Jurado Provincial per tal de reclamar una major quantia en aquesta indemnització, així com conèixer la pròxima valoració del pèrit assignat en aquest cas. També va demanar informació sobre els pisos de Viladecavalls Multigestió i novetats respecte l'anterior junta general celebrada. Després, Maria José Rodríguez va demanar quins passos s'han seguit i quins estan previstos per solucionar-ho amb l'autobús de linia que recull els alumnes al migdia. La portaveu d'Acord per Viladecavalls va seguir amb una sol·licitud d'informació sobre els costos per part de l'ajuntament del Sopar de la Dona d'enguany i finalment va formular un prec per demanar una major cura dels continguts de la revista i que a l'espai dels grups municipals d'aquesta no surtin ni el nom ni el logo de PDeCat, sinó els del grup municipal de CiU.

El portaveu de FEM Viladecavalls, Carles Rodríguez, va felicitar la corporació pel premi rebut i a tot el personal que ha implementat l'administració electrònica. Va proposar que en el Dia internacional dels boscos s'organitzi alguna activitat relacionada com ara una plantada d'arbres amb escoles i entitats. També va demanar si l'ajuntament disposa d'algun protocol a seguir o solucions a implementar a l'aparcament de l'Escola Rosella que segons el seu grup municipal consideren que hi ha un gran nombre de vehicles mal estacionats que provoquen problemes de mobilitat a la zona. Tot seguit, Carles Rodríguez va demanar informació sobre per què ha quedat deserta la convocatòria de subvencions a empreses, autònoms i entitats sense ànim de lucre per a la contractació de persones aturades del municipi o per a nous autònoms iniciats al 2017.

Finalment, va demanar el cost i a quines partides s'ha assignat la recent obertura del Whatsapp de l'alcaldessa i quin personal gestiona aquest canal, donat que no creuen que respongui a una necessitat real del municipi, no considera que sigui un servei institucional si no electoralista i va denunciar destinar mitjans públics per fer-ne publicitat. Amb tot, el portaveu de FEM Viladecavalls va formular un prec perquè es recondueixi aquesta situació, perquè la publicitat es realitzi des de canals personals o del partit polític.

La portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Glòria Ullés, es va sumar a les peticions i precs del portaveu de FEM Viladecavalls i va afegir demanar informació sobre la gestió de les dades que es recullen a través del Whatsapp de l'alcaldessa. També va demanar el cost del Sopar de la dona i els tiquets d'aquest. Referent a una notícia publicada en el web sobre la diagnosi que està realitzant l'ajuntament de Viladecavalls a la població major de 80 anys, va demanar el cost que suposa a l'ajuntament aquest estudi, el calendari de la diagnosi i quan es presentaran els resultats d'aquesta. Finalment, Glòria Ullés va formular un prec referent a la Gala de l'Esport demanant la no presència d'hostesses a la gala d'enguany com en la passada edició.

L'Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, va respondre els i les portaveus dels grups municipals en referència al canal de Whatsapp obert informant que no suposa cap cost per a l'ajuntament donat que es tracta d'un aplicatiu de missatgeria gratuït i que el gestiona ella mateixa. Respecte als retrets de ser electoralista, Cesca Berenguer va dir que no comparteix aquesta visió sinó que pensa que és un recurs perquè els veïns se sentin atesos i que es pretén oferir una via de contacte molt fàcil i de ràpida gestió perquè el veí pugui explicar les seves peticions. Respecte a les dades que es demanen, Cesca Berenguer va explicar que es demana el nom de la persona que la contacta només per poder-se adreçar-se a l'usuari i que aquesta informació no s'utilitza per res més que pel servei de Whatsapp. En cas que de la consulta del veí es desprengui la necessitat de realitzar algun tràmit, l'Alcaldessa va dir que se l'adreça a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.