Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:44 | 24/07/2024

Crònica del Ple de novembre del 2020

divendres 27 novembre 2020

El Ple va obrir amb la presa de possessió de la Joana Polo com a nova regidora d’ERC al Consistori de Viladecavalls, després que la Glòria Ullés presentés la seva renúncia al càrrec de regidora del mateix partit polític en el passat Ple d’octubre d’enguany.

Seguidament, en el punt 2 es va procedir a la lectura del manifest municipal amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones per part de la regidora de Polítiques de gènere, Dolors Salmerón.

El Ple va continuar amb la lectura i aprovació per unanimitat de l’acta de la sessió plenària corresponent al mes d’octubre.

En el punt quart es va procedir a l’aprovació de l’acta de delimitació entre els termes municipals d’Ullastrell i Viladecavalls del 5 de novembre de 2020 en la qual es reconeix la línia de delimitació entre els dos terme en l’eix de la Riera de Gaià. El ple va aprovar l’acta esmentada per unanimitat.

A continuació, es va aprovar per unanimitat la creació, la composició i la funció del Consell Municipal de la Infància de Viladecavalls com a òrgan que vetlla pels drets i la igualtat d’oportunitats dels infants i en el qual s’impulsarà la participació dels nens i nenes del municipi en aquells temes del seu interès.

Tot seguit es va aprovar per unanimitat la sol·licitud d’admissió de Viladecavalls a l’Associació de Municipis Catalans per la recollida selectiva porta a porta de residus i neteja viària per continuar treballant en la futura implantació d’aquest servei al municipi.

En el setè punt del Ple de novembre es va aprovar per unanimitat la moció presentada pels grups municipals d’ERC i FEM Viladecavalls amb motiu del 25N condemnar feminicidis i altres expressions masclistes amb el compromís de treballar per un municipi lliure d’aquests atemptats contra els drets de les dones, impulsar recursos i formacions que sensibilitzin la societat en els drets i igualtat d’oportunitats de les dones.

L’últim punt de la part dispositiva del Ple correspon a la moció presentada per ERC per la millora urgent de les prestacions i subsidis d’atur i cobrament dels ERTO, la qual es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor d’ERC i TJxV i el vots en contra del regidor no-adscrit, Carlos Méndez, PSC i FEM Viladecavalls. 

El primer punt de la part de control de l’equip de govern es va donar compte de l’informe de morositat del tercer trimestre de 2020, seguit de la resolució 2020DECR000990, de 12 de novembre de 2020, d'adquisició directa a títol onerós, en exercici del dret de tanteig de la finca situada al camí Can Boada de les Parentes número 3 2B per a incorporar-la al Patrimoni Municipal del Sòl, així com de la la resolució 2020DECR000988, de 11 de novembre de 2020, d'adquisició per adjudicació directe de dos habitatges ubicats al carrer Orenetes número 37-39, propietat de la societat Onauma, S.L i els decrets dictats per l'Alcaldia del 2020DECR000917 de data 26 d'octubre de 2020 al 2020DECR001034 de 20 de novembre de 2020 i dels acords de la Junta de Govern Local de les sessions de data 5 de novembre de 2020 i 19 de novembre de 2020.

Finalment, el Ple va aprovar la incorporació d’un punt d’urgència per la modificació de crèdit del pressupost municipal per despeses necessàries amb un suplement de crèdit aprovada per unanimitat.