Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 20:53 | 23/07/2024

Dia internacional de la Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust

El Dia Internacional de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat va ser decretat per les Nacions Unides per commemorar l'alliberament del camp d'Auschwitz el 27 de gener de 1945.

divendres 27 gener 2017

L'objectiu de la commemoració és recuperar la memòria històrica de la Shoah (el genocidi contra el poble jueu, que va comportar l'extermini de més de 6 milions de jueus) i ratifica el seu compromís de lluitar lontra l'antisemitisme, el racisme i tota altra forma d'intolerància que pugui conduir  a actes violents contra determinats Grups Humans.

 Des que l'any 2005 diferents organismes internacionals van declarar el 27 de gener Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, arreu del món aquesta data -que correspon a l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau l'any 1945-, ha esdevingut una jornada de reflexió, de memòria i conjura contra l'oblit. 

"Els que neguen o relativitzen els crims de l'Holocaust tracten de perpetuar les causes del genocidi i reviure la Violència. L'Educació segueix sent l'últim bastió que ens protegeix d’aquesta amenaça.”

Irina Bokova, Directora General de la UNESCO.