Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 05:22 | 24/07/2024

El campanar de l’església de Sant Martí de Sorbet tornarà a sonar a partir de la Festa Major 2021

Per la Festa Major de Viladecavalls 2021 (9 al 12 de juliol), l’església de Sant Martí de Sorbet tornarà a participar en la festivitat amb el repic de campanes, el divendres 9 de juliol a les 19.00 hores, així com amb l’habitual ofici solemne, el diumenge 11 a les 11.00 hores.

divendres 02 juliol 2021

En la passada edició, no es va poder escoltar el repic de campanes de l’església que donen tradicionalment el tret de sortida a la festivitat. El deteriorament del campanar, a causa del pas del temps, havia provocat fissures a l’estructura que requerien una intervenció urgent.

Després d’haver-se pogut realitzar les obres de conservació de l’edifici gràcies al conveni entre l’església i l’Ajuntament de Viladecavalls, la ciutadania ja podrà tornar a gaudir del repic de campanes amb normalitat, a partir del primer dia de Festa Major en endavant.

El campanar es va edificar l’any 1887 i és d’estil neoromànic; l’any 1922 es van col·locar les campanes i l’esfera del rellotge i constitueix  un referent arquitectònic clar del municipi de Viladecavalls. 

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha col·laborat econòmicament en les obres de conservació d’aquest edifici dins del catàleg de Patrimoni local. El conveni acordat oferirà també la possibilitat de dur a terme visites guiades gratuïtes per a grups, com per exemple grups escolars.