Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 17:12 | 18/07/2024

El consistori col·locarà tres punts de subministrament gratuït d’aigua potable

La ingesta d’aigua està prohibida al barri de Can Trias i a diversos carrers del municipi

dijous 17 agost 2023

Ahir, 16 d’agost, el Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya va detectar una concentració anormal d’alguns paràmetres a l’aigua de la nostra zona, i va prohibir la ingesta i l’ús de l’aigua per a la preparació d’aliments a diverses zones del terme municipal.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Viladecavalls té previst instal·lar tres punts de subministrament d’aigua potable. En concret, a partir de demà, 18 d’agost, es col·locaran dues cisternes a Can Trias (al carrer Isaac Albéniz i a l’avinguda Pablo Picasso), i una al final del carrer Sant Martí, (zona de la Creueta).

El consistori ha demanat solucionar la incidència el més aviat possible a l’empresa encarregada de l’abastiment d’aigua al nostre municipi, Mina d’Aigües de Terrassa.

Preguntes freqüents

Amb la voluntat de resoldre dubtes al veïnat, des de l’Ajuntament es comparteixen les següents especificacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya envers l’ús de l’aigua mentre s’allargui la situació:

Es pot utilitzar l’aigua per rentar la roba, regar o altres usos?

Tot i que la ingesta està totalment prohibida, sí es pot fer servir l’aigua per rentar la roba, regar o altres usos domiciliaris.

Amb osmosi, es pot fer ús de l’aigua de l’aixeta per beure i cuinar?

Sí, amb aparells domèstics certificats, amb un correcte manteniment i, a més, cal controlar que l'aigua no surti excessivament desmineralitzada.

Amb filtres de carbó activat, es pot fer ús de l’aigua de l’aixeta per beure i cuinar?

Sí, és segur fer servir aquesta mena de filtres, sempre que estiguin certificats per eliminar trihalometà (TMH) per una organització acreditada. A més, cal mantenir i canviar sovint el filtre per evitar que sigui un focus de contaminació bacteriana. 

És segura l’aigua de les piscines?

Sí, és segur banyar-se a les piscines, sempre que disposin d’un sistema de tractament químic adequat i que s’hagin omplert des de fa dies.

La gent gran està rebent la informació necessària?

Sí. L’Ajuntament, mitjançant els Serveis Socials, ha contactat amb les persones grans i vulnerables.

El carrer Joan XXIII està inclòs a les restriccions?

Aquesta zona del municipi no es troba afectada.

Quant de temps duraran les restriccions?

De moment, el termini de la incidència depèn de la feina de les empreses Mina Pública d’Aigües i Taigua, les quals treballen perquè l’afectació pugui ser resolta l’abans possible.

Es pot consultar en línia tota la informació disponible al portal web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Galeria d'Imatges

3.png
1.png
Restricció aigua potable2.png