Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 16:48 | 18/07/2024

El consistori ofereix un servei local de teleassistència

L’Ajuntament ofereix recursos d’atenció domiciliària per a persones en situació de dependència

divendres 03 novembre 2023

L’Ajuntament de Viladecavalls ofereix el servei de teleassistència, un recurs d’atenció domiciliària que es destina majoritàriament a la gent gran que viu sola o a persones amb discapacitat, en situació de risc o fragilitat per raons d’edat, aïllament social, salut i /o dependència.

El servei, el qual es duu a terme gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, permet demanar ajuda en cas d'urgència des del domicili propi. Consisteix en un polsador en forma de medalló o de polsera que la persona porta a sobre permanentment dins del domicili i un sistema de mans lliures que permet la comunicació des de qualsevol lloc de la casa amb una centraleta que està disponible vint-i-quatre hores al dia i des de la qual es gestiona la trucada segons la causa que l'ha motivada.

Quan la persona usuària  acciona el polsador que duu a sobre mentre és al domicili, una persona del centre d'atenció s'hi posa en contacte a través d'un altaveu i un micròfon que permeten la comunicació entre tots dos, a fi de posar en funcionament els mecanismes necessaris per resoldre la situació que ha generat l'alarma.

Es tracta d’un servei gratuït per a les persones majors de 80 anys. Qui vulgui fer ús d’aquesta possibilitat, pot obtenir més informació o sol·licitar-ho directament en línia a través del portal de tràmits de Diputació de Barcelona.