Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:36 | 12/07/2024

El Consorci per a la Gestió de Residus facilita compost a partir de la matèria orgànica obtinguda de la recollida selectiva

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental posa a la disposició dels usuaris de la deixalleria municipal de Viladecavalls, i de forma gratuïta, compost obtingut del reciclatge de la matèria orgànica que es diposita al contenidor marró.

divendres 12 febrer 2016

La matèria orgànica (restes de menjar, restes vegetals de mida petita que poden ser recollides selectivament i es poden degradar biològicament) es porta a la Planta de Biometanització de Can Barba, on arriben els residus de cadascun dels municipis del Vallès Occidental, es degrada i posteriorment es transforma en compost que serveix d’adob  natural per a les plantes i els conreus.

La distribució d’aquest compost és un servei del Consorci per a la Gestió de Residus que funciona des de 2012.  A la deixalleria municipal ja fa uns anys que es reparteix compost als usuaris que ho sol·liciten. A més l’Ajuntament facilita al seu web municipal una Guia del compostatge casolà, la podeu consultar al següent enllaç.

Els consumidors tenim un paper molt important a l’hora de reduir el nombre de residus que generem o fins i tot recuperar residus per donar-los un segon ús. Des de l’Ajuntament de Viladecavalls es realitzen diverses accions a favor del medi ambient i la sostenibilitat com ara el compromís adquirit a l’Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la reducció de l’emissió de gasos d'efecte hivernacle al nostre municipi en un 20% abans del 2020, o el taller de Consum energètic a la llar celebrat amb motiu de la Setmana Europea de l’energia sostenible, entre  moltes altres.