Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 20:45 | 17/07/2024

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana presenta al consistori la restauració paisatgística prevista entorn de l’autovia B-40

Des de l’Ajuntament s’ha aprofitat la trobada per a tornar a instar al ministeri a complir amb els terminis i compromisos adquirits al voltant del Quart Cinturó

dijous 25 abril 2024

Ahir dimecres, tècnics del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) presentaven en una reunió amb l'alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, els treballs previstos per a la restauració paisatgística al voltant de la construcció de l’autovia B-40. Durant la trobada es donaven a conèixer els diferents sistemes d'integració paisatgística que es preveu implantar al llarg de tot el recorregut de la via amb l’objectiu de reduir l'impacte del seu pas sobre l’entorn natural i el paisatge.

Les diferents solucions projectades tenen en consideració la localització, topografia i orientació de les actuacions. L’equip tècnic destacava durant la seva presentació la voluntat de fer servir en els treballs de restauració sistemes i espècies vegetals autòctones i mediterrànies resistents a la sequera. A més també es treballarà a desenvolupar intervencions de naturalització dels torrents i rieres afectats per les obres.

Mesurament acústic

Pel que fa a ales possibles afectacions sonores, els responsables del ministeri aportaven els resultats dels primers mesuraments puntuals realitzats que indiquen que no s'estan superant els llindars d'immissió previstos per la llei. En tot cas anunciaven l’inici d'aquí a poc temps de nous mesuraments continus per poder tenir una radiografia integral de la situació. En cas de superació dels límits, han informat que duran a terme el reforç de les barreres acústiques ja implantades.

Per la seva banda des de l’Ajuntament s’aprofitava la trobada per a tornar a insistir en la importància de complir amb els compromisos i terminis establerts i ha posat especial èmfasi a reclamar la reparació del camí de Can Coromines, afectat per una gran esllavissada.