Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 08:11 | 15/07/2024

El Ple aprova el Pressupost Municipal 2017

El pressupost puja a 9.867.827 €, gairebé un 9% d’increment respecte al que es va aprovar definitivament el 2016.

dijous 02 març 2017

El Ple de l'Ajuntament de Viladecavalls celebrat el dijous 23 de febrer al vespre, va aprovar inicialment el pressupost municipal de l'any 2017, que puja a un total de 9.867.827 €. El pressupost es va aprovar, amb els vots favorables de CiU i PSC, l'abstenció de Ciutadans i els vots en contra de FEM Viladecavalls i ERC.

Els pressupostos d’enguany, suposen una millora directa per a la ciutadania de Viladecavalls, apostant directament i de forma consensuada amb els diversos col·lectius del municipi, pels serveis socials, ensenyament, gent gran i cultura.

 

Despesa social

Es torna a fer èmfasi en les polítiques socials, ampliant les partides i pensant directament en les persones que més ho necessiten i la millora de la seva qualitat de vida. Tot plegat sense deixar enrere les polítiques d'ocupació i reactivació econòmica.

 

Ingressos

S’ha fet una previsió d’ingressos ajustada i molt realista, un veritable esforç per quadrar els comptes municipals atenent les necessitats dels veïns i veïnes.

 

Inversions

Respectant l’estabilitat pressupostària, l’Ajuntament continuarà treballant aquest any 2017, tal com ja es va fer l’anterior, en l’obtenció de recursos que permetin desenvolupar un major nombre d’accions de millora municipal a Viladecavalls, sense que aquest afecti el pressupost municipal. Les grans inversions estaran cofinançades amb la Diputació de Barcelona.

Estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera

Es continua amb la línia estratègica de disminució progressiva de la ràtio d’endeutament, marcada per l’equip de govern, actualment d’un 35% (11 punts per sota respecte l’any anterior).

Ampliació de la partida de projectes proposats per l’oposició

Finalment, amb la voluntat de continuar treballant conjuntament en benefici de la ciutadania de Viladecavalls, els pressupostos d’enguany contemplen l’ampliació de la partida de projectes proposats per l’oposició de 19.000 € a 25.000 €.

Durant la sessió, l’Alcaldessa, Cesca Berenguer, va destacar que “aquest pressupost està molt consensuat perquè estem en contacte directe amb la ciutadania. Tenim moltes reunions i trobades durant l’any amb entitats, associacions i altres representants i escoltem les seves necessitats, les analitzem i si són viables les incorporem al pressupost.

En el Ple de dijous passat també es van aprovar inicialment la modificació de les ordenances fiscals 13 (taxes per a les activitats organitzades per les regidories d’esports, cultura, joventut, serveis socials, participació ciutadana i comunicació) i 22 (preus públics).