Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 07:52 | 15/07/2024

El procés participatiu per a la creació d'un viver d'empreses a Viladecavalls conclou que no és una prioritat del municipi

L'Ajuntament de Viladecavalls va iniciar el passat 2017 un procés participatiu per tal de comunicar a la població la possibilitat de crear un centre de recursos i viver d'empreses al municipi, detectar les necessitats que hauria de cobrir aquest equipament municipal i analitzar els resultats d'aquest procés per prendre una decisió contrastada amb els possibles beneficiaris d'aquest espai i amb la ciutadania.

dimecres 21 febrer 2018

Durant la realització d'aquest projecte es va nomenar un grup promotor format per tècnics i representants municipals que varen realitzar diverses sessions de treball per tal de preparar el procés participatiu, es varen dur a terme 3 sessions informatives internes, 2 esdeveniments de comunicació externa i 28 entrevistes a empresaris, polítics, mentors, emprenedors, docents i persones aturades del municipi, així com a representants de la Universitat Politècnica de Catalunya, CECOT, PIMEC o el Servei d'Ocupació de Catalunya, entre altres.

Després de la investigació duta a terme per l'Ajuntament de Viladecavalls a través de l'empresa especialitzada en Design Thinking, Monday Happy Monday, s'ha determinat que hi ha poca consciència de la necessitat de tenir un viver d'empreses al municipi.

El treball d'investigació dut a terme apunta a les pimes, emprenedors i autònoms com a usuaris del futur espai i a les associacions empresarials, la Universitat, les grans empreses, els aturats i l'IES com a principals grups d'interès.

L'estudi conclou que aquest futur espai no pot oferir els mateixos serveis per aturats que Terrassa i per tant, s'haurà d'idear quelcom propi i diferenciador, alhora que fomentar el concepte "professional de proximitat" per fer valdre la marca Viladecavalls.

Arran dels resultats d'aquest procés participatiu, l'Ajuntament de Viladecavalls treballarà a dinamitzar el poble per tal que es faci seu aquest projecte i que col·laborin persones actives i compromeses amb el municipi. Cal empoderar les persones, més enllà de les entitats.

Amb tot, vist que la construcció d'un viver d'empreses no és prioritari pels grups d'interès entrevistats, l'Ajuntament treballarà en aquest projecte amb uns tempos que permetin centrar-se en la primera fase de construcció del nou espai de la Brigada Municipal del qual ja s'ha iniciat la redacció de l'avantprojecte. Amb aquest espai per a la Brigada Municipal s'aconseguiran reduir costos de lloguer i crear la primera planta del futur viver d'empreses.