Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:41 | 15/07/2024

El Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte arriba a Viladecavalls

Dijous 10 de febrer al matí, l’Alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer i la Regidora de Salut, Dolors Salmerón, es van reunir amb el Director dels sectors sanitaris del Vallès Occidental, Joan Parellada, per tal de posar en marxa al municipi, el Programa poblacional de detecció precoç del càncer de còlon i recte.

dilluns 13 febrer 2017

El càncer de còlon i recte és un dels més freqüents entre els majors de 50 anys. Normalment no hi ha símptomes fins que la malaltia està avançada. La detecció precoç ha mostrat reduir la mortalitat per aquest tipus de tumor.

Unes 2.000 persones del municipi, d’entre 50 i 69 anys, rebran pròximament una carta del Departament de Salut que els convida a participar d’aquest programa de forma totalment gratuïta. En el cas que es desitgi fer la prova, cal anar a una farmàcia amb la carta que s’ha rebut i s’entregarà un kit amb què hauran de prendre, de forma senzilla, una mostra de femta. 

A partir d’aquí, un cop feta la prova, cal tornar a la farmàcia amb la mostra i esperar que es posin en contacte. El Programa està coordinat per l’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer del Parc Taulí.

Per a més informació,  podeu consultar el Programa al Canal Salut o bé a l’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer del Parc Taulí.

Galeria d'Imatges

Tríptic programa detecció 2
Tríptic programa detecció