Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 20:58 | 23/07/2024

Els Reis d'Orient ja són de camí a Viladecavalls

Viladecavalls celebrarà una Cavalcada de Reis que, si bé manté el tradicional lliurament de regals “porta-a-porta” per part de Ses Majestats als infants de la vila —un dels pocs municipis de Catalunya on es conserva— també hi haurà novetats importants en el recorregut de la cavalcada.

dijous 02 gener 2020

La patgessa reial, Martina, s’estrenà com a emissària dels Reis d’Orient

Una de les novetats més importants és la de la persona responsable de recollir les cartes amb els desitjos dels infants i fer-les arribar als Reis d’Orient.

Per primera vegada al municipi, una patgessa, la Martina, ha estat l'encarregada de lliurar les cartes dels infants recollides el passat 27 de desembre al campament reial instal·lat a la plaça de la Vila.

 

Un any més, comptarem amb un autèntic rei Baltasar

Els Reis d’Orient arribaran a Viladecavalls la tarda del 5 de gener, a patir de les 18.00 hores, per recórrer els carrers del nucli urbà. Abans però, s’aproparan a l’ajuntament per adreçar-se als vilacavallencs i vilacavallenques des del balcó, on seran rebuts pel Consistori i on rebran la clau màgica que obra totes les cases del poble per part de l’Alcaldessa, Cesca Berenguer.

Com en els darrers anys, Viladecavalls comptarà amb un autèntic rei Baltasar, que se suma als més de 200 municipis adherits a la campanya del col·lectiu Casa nostra casa vostra #BaltasardeVeritat, que té per objectiu acabar amb el costum racista de pintar el rei negre.

 

Es modifica el recorregut de la cavalcada per agilitzar el seu desenvolupament

Una vegada realitzada la salutació des del consistori, la comitiva reial es desplaçarà fins a l’església —sense fer cap aturada com es feia fins ara—, on tindrà lloc l’adoració del Nen Jesús. En aquest punt, Melcior, Gaspar i Baltasar reprendran el seu camí fins al carrer Sant Martí, on començarà el repartiment de regals. Des d’aquest punt es desplaçaran pels carrers Llevant, Font del Capellà, Sant Martí, Major i Antoni Soler i Hospital fins a arribar de nou davant de l’ajuntament, on es realitzarà una aturada per lliurar els regals fora del recorregut. El final de la Cavalcada portarà la comitiva pels carrers de la Drecera, Orenetes, de Dalt, Nou, Pau Claris, Josep Tarradellas, Prat de la Riba i Francesc Macià.

Recorregut Cavalcada de Reis 2020

Aprofitem per recordar que les famílies que vulguin lliurar els seus paquets ho podran fer els dies 2 i 3 de gener, en horari de 17.00 a 20.00 hores, al pavelló municipal Sebastià Homs. Una altra novetat és la creació d’una normativa per a lliurar els paquets que les famílies han de tenir en compte. La nova normativa es pot consultar en el següent enllaç: www.ves.cat/erlN.

Galeria d'Imatges

627cea80-c5d8-41d7-a1ff-7b7aa8478cd0.jpeg
recorregutreis2020.jpg
recorregutreis2020.jpg
recorregutreis2020.jpg