Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:28 | 16/07/2024

Els vehicles elèctrics ja poden fer servir el primer punt de recàrrega de Viladecavalls

Viladecavalls compta amb el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. L’accés a aquesta estació de servei elèctrica es pot fer amb targeta o a través de l’aplicació mòbil Electromaps*. Per fer servir l’aplicació, el mètode més senzill, s’haurà de realitzar un registre amb un usuari i una contrasenya.

dimarts 14 maig 2019

El punt instal·lat al carrer de Baix té capacitat per carregar dos vehicles simultàniament. Durant la fase inicial d’implantació la utilització d’aquest punt és gratuïta. Ara bé, es durà a terme una limitació horària d’estacionament per evitar que els cotxes quedin aparcats, ocupant una plaça que un altre vehicle elèctric pot necessitar. La potència que ofereix aquest sistema és de 7,4 kW en total, però es preveu una propera ampliació a 22 kW per cada punt de recàrrega. La connexió és compatible amb tots els vehicles elèctrics.

Per fer servir el punt de càrrega hi ha dos vies: la primera d’elles és amb una targeta RFID, d’ús universal i que lliuren al comprador en adquirir el vehicle elèctric al concessionari. El punt  també està operatiu perquè les targetes de l’ICAEN i de la plataforma LIVE puguin funcionar. La segona opció és a través de l’aplicació mòbil Electromaps: aquesta és l’opció més completa perquè permet a l’usuari veure les estacions de càrrega que té properes al seu voltant, comprovar si aquestes estan disponibles o ocupades, reservar una plaça per carregar el vehicle i també es pot activar la càrrega, tot a través de la mateixa aplicació i des del telèfon mòbil. Per posar-la en funcionament, només s’ha registrar un usuari i una contrasenya.

Els equips de pal de recàrrega adquirits per l'Ajuntament han estat fabricats per l'empresa local Circutor i estan preparats per resistir les diverses condicions ambientals i actes vandàlics. El proper punt de recàrrega que s’instal·larà al municipi estarà situat a l’avinguda de Barcelona, davant de la llar d’infants municipal.

 

*Per descarregar l'aplicació, heu de buscar Electromaps a la botiga d’aplicacions (iOs o Android).