Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 03:01 | 20/07/2024

Es reforça el reciclatge d’oli de cuina usat

Al llarg dels pròxims dies, s’instal·laran punts informatius i un nou contenidor per gestionar els residus d’oli

dijous 09 novembre 2023

El Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental, del qual en forma part el consistori, ha començat una campanya dirigida a fomentar la recollida d’oli de cuina als municipis adherits. Amb la voluntat de sumar-se a la iniciativa, l’Ajuntament de Viladecavalls treballa juntament amb l’ens per reforçar la xarxa de contenidors existent al nostre poble de recollida d’aquest producte, altament contaminant.

Concretament, el veïnat de Can Trias comptarà amb un nou contenidor que s’instal·larà a la cruïlla entre el carrer Arquitecte Gaudí i la plaça Catalunya. D’aquesta manera, es facilita a la ciutadania la gestió de l’oli de cuina usat, i el seu correcte processament per evitar malmetre el medi ambient i aprofitar els residus com a biocombustible. Aquest cubell se suma als set que ja estan col·locats a Viladecavalls, els quals es poden trobar als següents emplaçaments:

D’altra banda, també s’instal·laran punts informatius al municipi per explicar el funcionament dels contenidors, resoldre dubtes  i repartir embuts el dijous, 9 de novembre, a la tarda a l'accés a la plaça de la Masia de Can Turu, al costat de l'escola Rosella i el dilluns 13 de novembre, matí i tarda al carrer Pintor Casas, al costat del Centre Cívic Paco Cano (CCPC), i a l’escola Roc Blanc.

Importància de la recollida d’oli

Al 2022, a Viladecavalls es van recollir prop de cinc tones d’oli vegetal usat. Tot i aquestes bones xifres, les autoritats recorden la importància de la participació ciutadania, ja que abocar el líquid al desguàs té un alt impacte contaminant sobre el medi fluvial i marí, malmet els circuits d'aigües, obstrueix canonades, provoca males olors i complica els processos de depuració de les aigües residuals.

A part dels punts de recollida als barris, l’oli també es pot entregar a la deixalleria municipal, la qual està oberta de dimarts a divendres (de 9.30 a 13 hores, i de 15 a 19 hores), i els dissabtes i diumenges (de 10 a 14 hores).