Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:16 | 15/07/2024

Estabilització dels marges de les lleres del carrer Torrent amb bio engenyeria

Les obres d'estabilització dels marges del carrer del Torrent van iniciar-se el passat 14 de desembre i tenen una durada prevista de tres setmanes, si les condicions meteorològiques ho permeten. L'empresa constructora contractada està especialitzada en la intervenció en lleres i torrents i en la utilització de sistemes de bioenginyeria per a la consolidació estructural de vessants, pendents, talussos i marges de riera, així com altres obres de naturalització.

dilluns 20 desembre 2021

Els treballs que s’estan duent a terme consisteixen en la consolidació estructural d'uns murs de contenció descalçats per l'acció de la llera del torrent, i en la consolidació dels marges, per a permetre una millor evacuació de les aigües que hi discorren.

Per aquest motiu, s’està construint una estructura conformada per troncs, graves, terra, entramats de coco i acer, que serà recoberta per terres vegetals i una coberta a base de plantes de ribera que han de contribuir a la fixació i perduració dels marges. També s'ha consolidat el llit, per evitar l'acció erosiva de l'aigua.

Aquesta és la primera actuació d'aquestes característiques que es duu a terme a Viladecavalls, i té la clara voluntat d'introduir tècniques de consolidació menys agressives i més integrades en el medi natural.