Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:23 | 21/07/2024

Estand de Reto a la Esperanza i Parc Rural del Montserrat a la fira gastronòmica de Sant Martí

La Fira gastronòmica de Sant Martí 2021 de Viladecavalls, que se celebrarà dissabte 13 i diumenge 14 de novembre al nucli urbà, comptarà amb un estand de l’associació local Reto a la Esperanza junt amb el Parc Rural del Montserrat.

divendres 12 novembre 2021

L’associació Reto a la Esperanza té per finalitat el suport a col·lectius socialment marginats, especialment els drogodependents. Té un centre ubicat a Viladecavalls, el qual es finança amb diverses activitats, tals com botigues de segona mà, recollida de mobles, trasllats, fabricació de mobles, i recentment, i amb el que el Parc Rural del Montserrat els hi està donant suport, amb la venda de carn de vedella.

A Viladecavalls tenen uns 60 caps de vedella de la raça autòcnona del pirineus, i gràcies a l’ús de la sala de desfer d’ús formatiu del parc Rural del Montserrat, tenen intenció de fer venda directa d’aquest producte per millorar la seva viabilitat econòmica. La carn de l’associació Reto a la Esperanza, que és de km0, es cria en règim semi-extensiu, és a dir que, en alguns moments, pastura. Mitjançant la pastura, aquest tipus d’explotació està contribuint a la prevenció d’incendis forestals, ja que manté el mosaic agroforestal i crea discontinuïtats en els boscos, fent que la propagació dels incendis es redueixi.

Podeu descarregar el programa de Sant Martí a: Programa Sant Martí 2021