Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 22:46 | 17/07/2024

Front comú dels Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental per donar solució a les emergències socials de la comarca

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental es va reunir el passat 16 de febrer al migdia en la Sala de Plens del Consell Comarcal per tractar diversos temes socials que requereixen donar resposta amb urgència.

dijous 22 febrer 2018

En la sessió, els alcaldes i alcaldesses, entre els quals es trobava l'alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, han aprovat un seguit d'acords per tal de fer front comú a l'hora de trobar solucions a les problemàtiques socials en qüestió d'Habitatge, subministrament energètic i Ensenyament.


Accés a l'habitatge per a les famílies més vulnerables

El consell ha aprovat el requeriment a entitats financeres que disposen d'una cartera àmplia d'habitatges buits per tal que els posin a disposició de les famílies amb necessitats socials de la comarca i requereix la facilitació de dades per part de l'Agència d'Habitatge al Consell Comarcal i la participació d'aquest a les reunions de seguiment de l'agència.

 

Compliment de la llei de finançament de les escoles bressol municipals

També s’ha aprovat demanar a la Generalitat de Catalunya el compliment de la llei que regula el finançament de les escoles bressol municipals, i que cobreixi, com a mínim, un mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça i any.

 

Fons social de les companyes elèctriques per evitar talls de subministrament

En l'àmbit energètic, l'òrgan comarcal ha acordat continuar les gestions amb les companyies elèctriques amb l'objectiu d'assolir un fons social que eviti els talls de subministrament elèctric a les famílies que pateixen pobresa energètica i s'insta a l’Estat a regular els preus de l’energia, considerant que les companyies han de tenir obligació de servei públic.