Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 13:53 | 24/07/2024

Gran avenç científic de l’equip de la càtedra d’investigació en Retinosi pigmentària de l’empresa local Bidons Egara

L’equip d’investigadors del grup de neuroenginyeria de l’Universitat Miguel Hernández (UMH) en la qual l’empresa local Bidons Egara col·labora per mitjà d’una càtedra en Retinosi pigmentària ha aconseguit estimular la visió d’una persona cega per a què pugui percebre formes simples i lletres.

dilluns 08 novembre 2021

Aquest avenç científic ha estat publicat a la revista The Clinical Journal Investigation i es tracta d’un nou implant cerebral basat en microelèctrodes intracorticals que és capaç d’induir la percepció de formes i lletres en una persona cega.

L’estudi de la Càtedra de Recerca en Retinosi Pigmentària Bidons Egara de la Universitat Miguel Hernández (UMH) demostra que la implantació al cervell humà d’aquest micro dispositiu es pot realitzar de forma segura i que l'estimulació directa de l'escorça cerebral produeix percepcions visuals amb una resolució molt més alta del que s'havia aconseguit fins ara.

Aquesta és la primera vegada que es fa un implant cerebral d'aquest tipus en una persona cega i, tal com explica el professor Eduardo Fernández, els resultats són molt encoratjadors per al desenvolupament d’una neuropròtesi visual que pugui ajudar persones cegues o amb baixa visió residual a millorar la seva mobilitat, i fins i tot d'una manera més ambiciosa a percebre l'entorn que les envolta i orientar-s'hi.

Des de l’Ajuntament de Viladecavalls traslladem la nostra enhorabona al grup d’investigació de l’UMH i es valora positivament la gran tasca social que realitza aquesta empresa del municipi.