Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 11:10 | 24/07/2024

Impulsant l’autoconsum compartit al polígon industrial La Bòbila

Se cerca fomentar la transició energètica entre les empreses de la zona industrial

dilluns 25 març 2024

L’Ajuntament col·labora amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i amb la confederació empresarial Cecot per desenvolupar una prova pilot dirigida a facilitar la cooperació entre les companyies amb presència al polígon vilacavallenc La Bòbila. L’objectiu és establir xarxes dirigides a compartir necessitats respecte a l’estalvi energètic.

En el marc de la iniciativa, es planteja un estudi personalitzat que permeti conèixer la situació de cada corporació i els seus interessos, amb la finalitat de concretar col·laboracions d’autoconsum energètic compartit entre les empreses de la zona industrial. Amb això, es preveu organitzar un equip tècnic que tindrà una funció d’acompanyament i que, al llarg de tot el procés de la constitució d’autoconsum compartit, oferirà assessorament gratuït i personalitzat.

En aquest sentit, fa uns dies, la gran majoria de les empreses de La Bòbila van assistir a una trobada enfocada a donar a conèixer la proposta, a la qual es va parlar dels beneficis tècnics i energètics de l’autoconsum compartit, les possibilitats de repartiment de la potència o els coeficients de consum. A més, la sessió va comptar amb la intervenció del gestor energètic de l’Ajuntament, Josep Maria Ortiz, i del tècnic de transició energètica del Consell Comarcal, Marc Martínez, encarregats de presentar les xifres actuals del desplegament d’energia fotovoltaica al polígon.