Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Data i hora oficials: 23:14 | 23/07/2024

Informació males olors a Can Trias

El consistori ja disposa de l’informe final

dimarts 19 gener 2016

L’Ajuntament de Viladecavalls segueix treballant per eliminar les males olors a Can Trias. Com ja sabeu arrel de les reunions informatives veïnals del passat mes de juliol i octubre,  l’Ajuntament va encarregar un estudi per detectar la procedència dels episodis de males olors al barri de Can Trias.

El consistori ja disposa de l’informe final i va en la línia del que ja es va avançar en la reunió d’octubre. Les medicions d’olors realitzades a Can Trias han estat positives i superen els paràmetres de contaminació odorífera acceptable. L’empresa SOCIENGINYERIA conclou que la contaminació odorífera és no conforme i que les emissions provenen de forma majoritària de dues empreses del Polígon de Can Trias.

Com també sou coneixedors, des del Consistori s’han iniciat contactes amb les empreses detectades com a principals contribuïdores a la problemàtica, per tal de tractar d’agilitzar les actuacions de mesures d’emissió en origen per detectar els focus concrets i poder establir les mesures correctores escaients, donat que es tracta dels següents passos imprescindibles en la cerca de solució d’aquesta situació.  Des de l’Ajuntament es continuarà treballant en totes les vies possibles i disponibles en dret per aconseguir la resolució de la problemàtica de la forma més ràpida possible.

Un altre de les accions ha sigut consultar al CAP Can Trias si existia una major incidència de malalts relacionats amb els episodis de males olors i la resposta ha sigut que no tenen coneixement de cap cas que pugui estar relacionat amb aquest tema.

També us informem que hem efectuat trasllat del present informe a la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya en virtut de les seves competències en matèria de control de la Qualitat de l’Aire i de les Activitats, així com hem sol·licitat reunió urgent amb la Directora General per tal de donar-los trasllat de la nostra preocupació per resoldre aquesta problemàtica, tot demanant-los tot el suport que ens puguin facilitar.